מלך בסיר – ארטישוק ממולא בשר של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים לקחה על עצמה אתגר להכין את מנת הדגל של אחותה מרים ומשתפת אותנו במתכון למנה חגיגית וטעימה של ארטישוק ממולא בשר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצת בשר רכה ומפנקת היא מנה חגיגית ונפלאה שאצלי במשפחה מכינים ואוכלים בעיקר בחגים.

אחותי הגדולה מרים מכינה את המתכון הזה כל כך הרבה שנים ואני לא העזתי אפילו להכין. במשפחה שלנו יש כללים, לכל אחת מבנות המשפחה יש את המתכונים שלה שהיא מכינה בחגים ואף אחת לא לוקחת לאחרת ומכינה במקומה.

השנה החלטתי לכבוד הבלוג החדש לשנות את ההרגל, ביקשתי מאחותי שתסביר לי בדיוק איך מכינים את המתכון ומה היא שמה בתוך קציצת הבשר! אחותי ידועה בתור בשלנית והאוכל שהיא מכינה טעים ומיוחד.

ניגשתי לסופר וקניתי תחתיות ארטישוק. למתכון הזה צריך את התחתיות הטובות ביותר כי צריך לתת להן הרתחה ובישול קצר לפני המילוי.

אחר כך ניגשתי לאיבט מחנות הבשר השכונתית, קניתי חצי קילו בשר למילוי הארטישוק ועכשיו למלאכת העבודה עם המרכיב הסודי בתוך הקציצה.

אשמח אם תכינו ותשתפו אותי ביצירות שלכם וגם בתמונות, אפשר לשלוח אלי גם לאינסטגרם.

מצרכים

קציצות

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את תחתיות הארטישוק: מכניסים את תחתיות הארטישוק לסיר עם מים, וכפית מלח, ומבשלים כ 10 דקות לריכוך.

    הכנות: ארטישוק ממולא בשר. צילום: יהודית מורחיים
    הכנות: ארטישוק ממולא בשר. צילום: יהודית מורחיים

  2. מסננים את התחתיות מהמים ומניחים על מגבת מטבח. יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי וממלאים את תחתיות הארטישוק.

    יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי וממלאים את תחתיות הארטישוק. צילום: יהודית מורחיים
    יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי וממלאים את תחתיות הארטישוק. צילום: יהודית מורחיים

  3. מערבבים את כל חומרי המילוי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לספיגת טעמים.
  4. מוזגים לסיר רחב סוטאז’, את השמן, מניחים מעל את גבעולי הסלרי, מעל הגבעולים מסדרים את הארטישוק בצורה יפה, אפשר לחתוך את השפיץ מלמטה ואז הם יעמדו יפה בסיר.

    מעל גבעולי הסלרי מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות. צילום: יהודית מורחיים
    מעל גבעולי הסלרי מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות. צילום: יהודית מורחיים

  5. שמים בקערה מים חמים, מעט מלח, כורכום, אבקת מרק פפריקה מתוקה ומערבבים היטב. מוזגים את התערובת מהקערה לסיר, אחרי שהרוטב מתחיל לבעבע ומוסיפים את מיץ הלימון. טועמים מהרוטב, אם חסר מלח ניתן כעת להוסיף, מנמיכים את הלהבה לקטנה ומכסים במכסה. מבשלים 40 דקות (אפשר קצת יותר). בסוף הבישול מפזרים פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומגישים.

    מוזגים את התערובת מהקערה לסיר. צילום: יהודית מורחיים
    מוזגים את התערובת מהקערה לסיר. צילום: יהודית מורחיים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 170.9 קק״ל 1709.3 קק״ל
פחמימות 1.3 גרם 12.8 גרם
שומן 11.8 גרם 118.4 גרם
נתרן 50.7 מ״ג 507.4 מ״ג
חלבון 13.5 גרם 135.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.7 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 31.6 גרם
כולסטרול 70.8 מ״ג 708.2 מ״ג
סידן 18.9 מ״ג 188.9 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 16.6 מ״ג
אשלגן 185.2 מ״ג 1851.8 מ״ג
אבץ 3.3 מ״ג 33.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    ליאור כהן

    כמה כוסות מים רותחים צריך לשים לרוטב? וכמה שמן צריך לשים בסיר?