מנה מושקעת ללא השקעה: דג במלח וירקות צלויים

התעסקות עם דגים היא לא תמיד פשוטה - אלכס ולינוי מצאו את הדרך הקלה ביותר להכין את מנת הדג המושלמת לארוחה עם חברים: דג במלח וירקות צלויים.
התעסקות עם דגים היא לא תמיד פשוטה - אלכס ולינוי מצאו את הדרך הקלה ביותר להכין את מנת הדג המושלמת לארוחה עם חברים: דג במלח וירקות צלויים.
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 292.3 קק״ל 1169.3 קק״ל
    פחמימות 25.9 גרם 103.7 גרם
    שומן 12.1 גרם 48.4 גרם
    נתרן 98436.9 מ״ג 393747.4 מ״ג
    חלבון 18.8 גרם 75.3 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.2 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״ג
    סידן 208.4 מ״ג 833.4 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 17.7 מ״ג
    אשלגן 1800.0 מ״ג 7200.0 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 292.3 קק״ל 1169.3 קק״ל
    פחמימות 25.9 גרם 103.7 גרם
    שומן 12.1 גרם 48.4 גרם
    נתרן 98436.9 מ״ג 393747.4 מ״ג
    חלבון 18.8 גרם 75.3 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.2 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״ג
    סידן 208.4 מ״ג 833.4 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 17.7 מ״ג
    אשלגן 1800.0 מ״ג 7200.0 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

זה היה יום שישי ואירחנו חברים לארוחת ערב.
שנינו מגיעים מבתים שאוהבים דגים, אולי זה כי שני האבות שלנו אוהבים לדוג.

כך האהבה הגדולה הגיעה גם אלינו הביתה ואם אנחנו מארחים אז חייבת להיות מנת דג כלשהי על השולחן. התעסקות עם דגים היא לא תמיד פשוטה ולכן כשמארחים הרבה חברים, אלכס ואני מצאנו את הדרך הקלה ביותר, המספקת והמרשימה: דג במלח!!! הדג יוצא במרקם מושלם, כולם מרוצים והכי חשוב זה ממש מעט עבודה!

כל מה שצריך זה דג שלם ויפה, תבקשו מהדייג שינקה את הדג מקשקשים ויוציא את הבטן. לגבי סוג הדג פשוט תתייעצו עם הדייג מה הגיע טרי מהים.
דייגים כמו קצבים מבינים יותר טוב מכולנו, תסבירו לו מה אתם מכינים והוא ידע לתת לכם את המענה הטוב ביותר. אם אתם בכל זאת מתעקשים לבחור בעצמכם, אז כל דג בשרני ושמנמן יעשה את העבודה, לדוגמה: לברק או מוסר.

נחזור רגע ליום שישי ההוא, כל התפריט לארוחה היה סגור והדבר היחיד שלא החלטנו עליו מראש זו התוספת, עם דג אנחנו תמיד אוהבים להגיש מנת ירקות רעננה.

בגלל שאנחנו גרים ממש ליד שוק הכרמל העדפנו לצאת ולקבל השראה מהשוק, תנסו גם, זה ממש כיף! הסתובבנו וראינו קישואים בלאדי קטנים והחלטנו שהם חייבים להגיע לשולחן שלנו ומשם מה שהוביל את החיפוש זה למצוא את הירקות שישתלבו טוב עם הקישואים החמודים האלו. אלכס שמחבר אוכל עם טעמים, מרקמים וצבעים פשוט נמשך ישירות לקולורבי, שומר וכרוב ונוצר לו בין רגע, אנטיפסטי של ירוקים.

זה היה מגש ירקות קליל, פשוט, יפה וכל כך טעים והוא השתלב פשוט מעולה עם הדג במלח. כדי לתת ארומה לדג אתם יכולים למלא את הבטן שלו בעשבי תיבול, לימון ותבלינים לבחירתכם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
אלכס ולינוי
X

10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דג במלח

ירקות

גרמולטה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מכינים את הירקות: שוטפים את כל הירקות, את הקולורבי מקלפים וחותכים לפלחים, את השומר חותכים לרבעים. את הקישואים לחצאים ואת הכרוב ל-5 פלחים.
  3. בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ומתבלים היטב מכל הצדדים בשמן זית, מלח, פלפל ונענע יבשה.
  4. בתבנית פיירקס או בכל תבנית אחרת שמתאימה לתנור מסדרים את הירקות ומוסיפים את גבעולי התימין.

    דג במלח וירקות צלויים. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו
    מסדרים את הירקות בתבנית פיירקס ומניחים מעל את התימין. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו

  5. מכינים את הדג: מערבבים בקערה את המלח הגס עם החלבונים. על תבנית עם נייר אפיה מניחים שליש מכמות המלח ומשטחים.
  6. מניחים מעל המלח את הדג, ממלאים אותו בלימון פרוס (עם הקליפה), כוכבי אניס ותימין, מכסים את הדג בשארית המלח ומהדקים היטב מכל הצדדים. שכבת המלח צריכה להיות בעובי של כ-2 ס”מ. לא חייבים לכסות את הראש וקצה הזנב.
    מניחים את הדג על שכבת המלח. צילום: לינוי ואלכס
    מניחים את הדג על שכבת המלח. צילום: לינוי ואלכס

     

    דג במלח וירקות צלויים. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו
    ממלאים את הדג בלימון, כוכבי אניס ותימין. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו

    מכסים את הדג ביתרת המלח, לא חייבים לכסות את הראש והזנב. צילום: לינוי ואלכס
    מכסים את הדג ביתרת המלח, לא חייבים לכסות את הראש והזנב. צילום: לינוי ואלכס

  7. מכניסים לתנור שחיממנו מראש את הדג והירקות. דג בגודל כזה צריך כ-45 דקות אפייה והירקות בין 30-40 דקות או עד שהירקות מתרככים ומקבלים חריכה יפה.
  8. מכינים את הגרמולטה: שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים את גרידת הלימון ואת השום הכתוש, מערבבים ומניחים בצד.
  9. מוציאים את הדג ושוברים את המלח בעזרת פטיש שניצלים, מזיזים את המלח בעדינות מהדג. אם העור של הדג מתקלף ממנו בקלות זה סימן שהדג שלנו מוכן. בגלל שאין לנו איך לבדוק את הדג במהלך האפייה, במידה והוצאתם את הדג מהתנור שברתם את המלח והוא עוד לא מוכן, כסו אותו בנייר כסף על מנת שלא יתייבש ותחזירו אותו לתנור לעוד מספר דקות.
    דג במלח וירקות צלויים. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו
    שוברים את שכבת המלח בעזרת פטיש שניצל בזהירות. צילום: לינוי ואלכס

    דג במלח וירקות צלויים. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו
    אם העור יורד בקלות, הדג מוכן ועסיסי!. צילום: אלכס ויינר ולינוי רביבו

  10. מגישים: מפזרים מהגרמולטה על הירקות ובשר הדג.
מפזרים על הדג והירקות את הגרמולטה. צילום:לינוי ואלכס
מפזרים על הדג והירקות את הגרמולטה. צילום:לינוי ואלכס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מנה מושקעת ללא השקעה: דג במלח וירקות צלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות