window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

מנת גורמה חגיגית: שוק טלה ברוטב פירות יבשים

מנה מסורתית לחג שאיננה דורשת הרבה מאמץ והופכת את השולחן לחגיגי ומיוחד בכל אירוח, פירות יבשים וטלה זה פשוט שילוב מנצח, רך כמו חמאה, מתקתק ונפלא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מילוי

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים, השום ושמן הזית עד שמתקבלת מחית לא חלקה לגמרי אלא עם מעט חתיכות של פירות. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את הצנוברים, המלח, הפלפל והאורז ומערבבים היטב.

    שוק טלה חגיגי. צילום: שניר גוואטה
    טוחנים את הפירות היבשים (צילום: דרור עינב)

  3. ממלאים את הבשר במילוי, קושרים עם חוט קשירה חזק והדוק. מניחים את הבשר הממולא על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

    מממלאים וקושרים. צילום: שניר גוואטה
    מממלאים את הבשר וקושרים (צילום: דרור עינב)

  4. מכינים את הציפוי: מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מערבבים את מרכיבי הציפוי ומורחים על הבשר (מבחוץ). מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. מנמיכים את התנור ל-150 מעלות וצולים עוד כשעתיים.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 352.3 קק״ל 2113.5 קק״ל
פחמימות 33.5 גרם 201.2 גרם
שומן 26.6 גרם 159.8 גרם
נתרן 863.6 מ״ג 5181.4 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 25.4 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.7 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 16.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 39.4 מ״ג 236.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
אשלגן 375.7 מ״ג 2254.2 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    משה טל

    האם לפסח למי שלא אוכלי קטניות אפשר משהו אחר במקום מילוי באורז.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody