-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 362.0 קק״ל 5792.1 קק״לפחמימות 45.8 גרם 732.9 גרםסוכר 4.4 גרם 70.5 גרםשומן 15.3 גרם 244.5 גרםנתרן 279.7 מ״ג 4475.8 מ״גחלבון 8.4 גרם 134.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 24.6 גרםכולסטרול 92.3 מ״ג 1477.3 מ״גסידן 21.5 מ״ג 343.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 94.1 מ״ג 1505.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 55 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות362
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 362.0 קק״ל 5792.1 קק״לפחמימות 45.8 גרם 732.9 גרםסוכר 4.4 גרם 70.5 גרםשומן 15.3 גרם 244.5 גרםנתרן 279.7 מ״ג 4475.8 מ״גחלבון 8.4 גרם 134.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 24.6 גרםכולסטרול 92.3 מ״ג 1477.3 מ״גסידן 21.5 מ״ג 343.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 94.1 מ״ג 1505.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 362 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
מפרום
-
8 תפוחי אדמה גדוליםלבנים
-
חופן פטריות שמפיניוןחתוכות לקוביות קטנות
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לקוביות
-
1 בטטה בינוניתאפויה במיקרוגל
-
4 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
4 כפות כוסברהקצוצה
-
2 כפות בצל ירוקקצוץ
-
1/2 כפית מלח דק
-
טיפה פלפל שחור טחון
ציפוי
-
2 כוסות קמח לבן
בלילה
רוטב
-
1 כפית ציר עוף
-
1 כוס מים חמים
-
1 צנצנת רוטב עגבניות שקשוקה של קנור
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ.
- חותכים כל פרוסה באמצע ליצירת כיס, ממש כמו סנדוויץ’.
- מטגנים במחבת את הבצל והפטריות בכפית שמן, מוסיפים את עשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים את הבטטה במיקרוגל למשך כ-2 דקות עד שהיא מתרככת.
- בקערה מערבבים את הבטטה המעוכה האפויה במיקרוגל, עם תערובת הבצל והפטריות.
- לשים את התערובת ומייצרים בידיים קציצות קטנות.
- ממלאים את כיסי תפוחי האדמה בקציצות ומניחים על מגש.
- מכינים את הציפוי: טורפים את בלילת הביצים בקערה אחת, ומכניסים את הקמח לקערה שנייה.
- מקמחים את המפרומים, טובלים בבלילת הביצים ולאחר מכן שוב בקמח ושוב בבלילה כך שמתקבל ציפוי כפול.
- מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים את המפרומים עד שהם מזהיבים, במשך כ-2 דקות מכל צד.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול מבשלים יחד את רוטב העגבניות יחד עם ציר העוף המעורב עם כוס המים החמים במשך 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את המפרומים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.
- מגישים את המפרום עם קוסקוס.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ.
- חותכים כל פרוסה באמצע ליצירת כיס, ממש כמו סנדוויץ’.
- מטגנים במחבת את הבצל והפטריות בכפית שמן, מוסיפים את עשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים את הבטטה במיקרוגל למשך כ-2 דקות עד שהיא מתרככת.
- בקערה מערבבים את הבטטה המעוכה האפויה במיקרוגל, עם תערובת הבצל והפטריות.
- לשים את התערובת ומייצרים בידיים קציצות קטנות.
- ממלאים את כיסי תפוחי האדמה בקציצות ומניחים על מגש.
- מכינים את הציפוי: טורפים את בלילת הביצים בקערה אחת, ומכניסים את הקמח לקערה שנייה.
- מקמחים את המפרומים, טובלים בבלילת הביצים ולאחר מכן שוב בקמח ושוב בבלילה כך שמתקבל ציפוי כפול.
- מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים את המפרומים עד שהם מזהיבים, במשך כ-2 דקות מכל צד.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול מבשלים יחד את רוטב העגבניות יחד עם ציר העוף המעורב עם כוס המים החמים במשך 10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את המפרומים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.
- מגישים את המפרום עם קוסקוס.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם ניתן להקפיא אחרי שלב הטיגון ולהוציא לפי הצורך לבישול ברוטב?
בטח, אין שום בעיה
כמה קופסאות של פיטריות על 12 מפרום
לפי הטעם, לפחות 1
מתכון מושלם!!!!!!!!! איזו יצירתיות!!!
איזה תגובה משמחת! 🙂