מרק אלבונדיגס – מרק קציצות ירושלמי ספרדי

אם יש לכם גשם בחלון אתם ממש צריכים מרק אלבונדיגס. מרק קציצות וירקות ירושלמי דובר ספניולית. במרק האלבונדיגס יש כל מה שצריך ליום גשום. קציצות, ירקות ואהבה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    29

אז מה זה מרק אלבונדיגס? בעצם מדובר במרק ירושלמי ספרדי. הכי ס”ט שאפשר. מרק אלבונדיגס הוא מרק ספרדי מסורתי ואלבונדיגס פירושן פשוט קציצות.

דמיינו את קריאת האמהות מהחלונות הירושלמיים, את ניחוחות המרק ואת הפרימוס שבישל אותן לאט לאט. מרק קציצות הוא אוכל נחמה אמיתי, יש בו ירקות ופחמימות וקציצות קטנטנות שנותנות כוח.

מרק האלבונדיגס משתדך לכל הירקות שיש לכם במקרר ובמיוחד לשורשים הנהדרים שיש לנו בחורף. גזרים, סלרי, פטרוזיליה, תפוחי אדמה, בטטות וגמובן קישואים, דלעת ושעועית ירוקה. הכל הולך.

ככה גם עשבי התבלין. המרק הנהדר הזה אוהב טעמים ואפשר לשחק איתם. אם יש לכם נענע, פטרוזיליה, כוסברה או אורגנו, המרק הזה ישמח לקבל.

מרק-כדורי-בשר-אלבונדיגס
אם יש לכם גשם בחלון אתם ממש צריכים מרק אלבונדיגס. מרק קציצות וירקות ירושלמי דובר ספניולית

מצרכים

לכדורי הבשר:

למרק אלבונדיגס:

אופן הכנה

  1. הכנת כדורי הבשר: בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי הקציצה יחד היטב היטב. בידיים משומנות מעצבים לקציצות בקוטר של כ -1 סנטימטר. יצאו לכם בערך 25 עד 30 קציצות. מכניסים את הקציצות למקרר. מאוחר יותר נוסיף אותן למרק.

    מכינים קציצות בשר קטנות
    מכינים קציצות בשר קטנות

  2. הכנת המרק: מחממים את שמן הזית בסיר כבד. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף, נזהרים שלא לשרוף את השום. מוסיפים את הגזר ואת תפוחי האדמה לסיר ומבשלים בערך 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתחיל להתקרמל.
  3. מוסיפים את הקישואים, העגבניות, ציר המרק, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  4. מעבירים את הסיר לאש קטנה תוך ביעבוע מתמיד. מבשלים עוד 20 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את הקציצות אחת אחת, לאט. בעזרת כף עץ מערבבים בזהירות. מכסים ומניחים למרק לבשל על אש נמוכה עד בינונית עוד 15 דקות או עד שקציצות הבשר מבושלות.
  6. מוסיפים מיץ לימון ועשבי תיבול וטועמים ומתקנים את התיבול.

    מרק אלבונדיגס - מרק כדורי בשר ירושלמי ספרדי
    מרק אלבונדיגס - מרק כדורי בשר ירושלמי ספרדי

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 602.5 קק״ל 3614.8 קק״ל
פחמימות 24.0 גרם 143.9 גרם
שומן 33.9 גרם 203.5 גרם
נתרן 1018.9 מ״ג 6113.1 מ״ג
חלבון 47.6 גרם 285.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 29.4 גרם
שומן רווי 10.4 גרם 62.6 גרם
כולסטרול 193.9 מ״ג 1163.2 מ״ג
סידן 137.9 מ״ג 827.7 מ״ג
ברזל 7.3 מ״ג 43.9 מ״ג
אשלגן 1247.7 מ״ג 7486.1 מ״ג
אבץ 11.4 מ״ג 68.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    תהילה

    אפשר לעשות אץ הקציצות מבשר הודו?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר גם מבשר הודו ואפשר גם לערבב הודו עם בקר, הודו עם עוף או עוף עם בקר. בהצלחה(:

הצג עוד