
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
אופן הכנה

- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, האפונה ותפוח האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את המים, הכורכום והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-45 דקות (עד שהאפונה התרככה לחלוטין ונמעכת בקלות באצבעות).
- טוחנים את תכולת הסיר בטוחן ידני למרק חלק ומגישים.
מרק אפונה. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
107.7
קק״ל
646.2
קק״ל
פחמימות
9.7
גרם
58.4
גרם
שומן
6.8
גרם
41.1
גרם
נתרן
520.5
מ״ג
3122.8
מ״ג
חלבון
2.4
גרם
14.4
גרם
סיבים תזונתיים
2.4
גרם
14.3
גרם
שומן רווי
0.9
גרם
5.6
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
29.3
מ״ג
175.6
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
5.2
מ״ג
אשלגן
160.8
מ״ג
965.1
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
2.7
מ״ג
תגובות (0)