מרק בשר עם גריסים וירקות שורש – סיפור אהבה וחורף

מרק בשר עם ירקות שורש וגריסים הוא ללא ספק מלך החורף. איזה כייף שבסוף יום עבודה מחכה לכם קערת מרק של בשר וגריסי פנינה ולמי אכפת שקר בחוץ ויש גשם בחלון?!
מרק בשר עם ירקות שורש וגריסים הוא ללא ספק מלך החורף. איזה כייף שבסוף יום עבודה מחכה לכם קערת מרק של בשר וגריסי פנינה ולמי אכפת שקר בחוץ ויש גשם בחלון?!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    530
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 530.1 קק״ל 4240.5 קק״ל
    פחמימות 42.4 גרם 338.9 גרם
    סוכר 6.1 גרם 49.0 גרם
    שומן 15.0 גרם 120.2 גרם
    נתרן 1009.0 מ״ג 8072.2 מ״ג
    חלבון 49.1 גרם 392.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 96.0 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 292.5 מ״ג 2340.0 מ״ג
    סידן 222.9 מ״ג 1782.9 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 1357.8 מ״ג 10862.6 מ״ג
    אבץ 8.2 מ״ג 65.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    530
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 530.1 קק״ל 4240.5 קק״ל
    פחמימות 42.4 גרם 338.9 גרם
    סוכר 6.1 גרם 49.0 גרם
    שומן 15.0 גרם 120.2 גרם
    נתרן 1009.0 מ״ג 8072.2 מ״ג
    חלבון 49.1 גרם 392.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 96.0 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 292.5 מ״ג 2340.0 מ״ג
    סידן 222.9 מ״ג 1782.9 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 1357.8 מ״ג 10862.6 מ״ג
    אבץ 8.2 מ״ג 65.6 מ״ג
    סגור

איזה אושר זה לסיים יום עבודה או יום לימודים, להגיע הביתה היישר לזרועותיו המפנקות של מרק בשר, גריסים וירקות שורש מלא מלא בתוכן ובטעם. הגשם דופק על החלון ולכם יש חיוך בבטן ובלב. לא סתם קוראים למרק הזה סיפור אהבה וחורף, ורוצו לקרוא את הספר!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. הכנת הבשר לבישול: מתבלים את הבשר הבשר בנדיבות במלח ופלפל. מניחים את הבקר בשקית זיפלוק ומוסיפים את הקמח מעל קוביות בשר הבקר. סוגרים את שקית הזליפוק ומנערים עד שכל נתחי בשר הבקר מכוסים במלואם בקמח.
  2. צורבים את נתחי בשר הבקר: מחממים את שמן הזית בסיר מרק כבד על אש בינונית - גבוהה. מוסיפים את בשר הבקר לסיר ומבשלים רק עד שהבשר מתחיל להשחים, בערך 3 דקות לכל צד. הוציאו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
  3. הכנת הירקות: מוסיפים עוד טיפונת שמן זית לסיר בו טיגנו את הבשר, סביר להניח שישארו לכם הרבה חתיכות בשר חומות בתחתית. ממש לא זורקים אותן, להיפך! פשוט מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך ואז מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, שורש הסלרי והסלרי. מבשלים את הירקות עד שהם רכים, בערך 8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. מוסיפים לסיר את השום, האורגנו ורוטב הפומודורו ומערבבים. מבשלים בערך דקה עד שמתחילים להריח את השום ואת האורגנו. מוסיפים לסיר מעט מים ומגרדים את תחתית הסיר, כדי שכל החלקים שנדבקו לתחתית ישתחררו. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר לסיר, מוסיפים את אבקת מרק העוף והמים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
  5. לאחר שהמרק רתח מעבירים את הסיר לאש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים בערך 45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. ככל שתבשלו יותר בשר הבקר הבקר יהיה רך וממש ימס בביס.
  6. מוסיפים את גריסי הפנינה לסיר ומבשלים עוד כ- 30 דקות ביסר מכוסה. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהשעורה לא תידבק. אם אתם מגלים שהמרק סמיך מדי הוסיפו עוד מים לפי, אם כי מדובר במרק סמיך למדי.
  7. הגשה: מסירים את המרק מהאש, מוזגים לקערות מרק עשויות מככר לחם ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.

    מרק בשר וגריסים בכיכר לחם. צילום: נמרוד סונדרס
    מרק בשר וגריסים בכיכר לחם. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק בשר עם גריסים וירקות שורש – סיפור אהבה וחורף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    יוסי זוהר

    נראה מושלם חייב לנסות להכין

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות