רקע הנמל מעודכן

מרק חרירה – מרק מרוקאי חם ליום קר

החורף מגיע ואיתו החשק למרק חם ומנחם - קבלו מתכון מושלם למרק חרירה עשיר ומלא בטעמים, חומוסים, עדשים ואטריות, מרק שיעשה לכם טוב בלב ובבטן
החורף מגיע ואיתו החשק למרק חם ומנחם - קבלו מתכון מושלם למרק חרירה עשיר ומלא בטעמים, חומוסים, עדשים ואטריות, מרק שיעשה לכם טוב בלב ובבטן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
46 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1046
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1046.0 קק״ל 4184.2 קק״ל
    פחמימות 146.1 גרם 584.4 גרם
    שומן 18.3 גרם 73.0 גרם
    נתרן 1276.5 מ״ג 5105.8 מ״ג
    חלבון 63.4 גרם 253.7 גרם
    סיבים תזונתיים 54.2 גרם 216.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 8.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 573.9 מ״ג 2295.5 מ״ג
    ברזל 13.4 מ״ג 53.6 מ״ג
    אשלגן 4813.8 מ״ג 19255.1 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1046
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1046.0 קק״ל 4184.2 קק״ל
    פחמימות 146.1 גרם 584.4 גרם
    שומן 18.3 גרם 73.0 גרם
    נתרן 1276.5 מ״ג 5105.8 מ״ג
    חלבון 63.4 גרם 253.7 גרם
    סיבים תזונתיים 54.2 גרם 216.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 8.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 573.9 מ״ג 2295.5 מ״ג
    ברזל 13.4 מ״ג 53.6 מ״ג
    אשלגן 4813.8 מ״ג 19255.1 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
נעמה פלד
X

46 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

מכינים את חומרי הגלם ומתחילים לבשל. צילום: שניר גואטה
מכינים את חומרי הגלם ומתחילים לבשל. צילום: שניר גואטה
  1. אם משתמשים בגרגרי חומוס יבשים: משרים את גרגרי החומוס יממה לפני בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה. אחרי ההשריה מסננים מהמים. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את החומוס המושרה 5 דקות במים רותחים. מסננים את החומוס מהמים.
  2. מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  3. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים עד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את שיני השום, הסלרי, חופן מהפטרוזיליה וחופן מהכוסברה. מערבבים ומאדים כדקה (הזהרו שהשום לא יישרף).
  5. מוסיפים את העגבניות המגוררות, החומוס, העדשים, ציר הירקות או המים, הכורכום, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
  6. מסננים מהמרק עם כף מחוררת בערך כוס של קטניות (חומוס ועדשים), טוחנים במעבד מזון או טוחן ידני ומחזירים למרק (עוזר להסמיך את המרק). ממשיכים בבישול.
  7. מוסיפים את האטריות ומבשלים במכסה פתוח וברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות.
  8. לקראת סוף הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון, מערבבים ומגישים.

    מרק חרירה. צילום: שניר גואטה
    מרק חרירה. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק חרירה – מרק מרוקאי חם ליום קר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    תודה רבה יצא ממש טעים ומזין

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לשמוע!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות