
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוץ דק
-
2 גזרים בינונייםקלופים חצויים לאורכם ופרוסים
-
4 שיני שוםפרוסות
-
2 גבעולי סלריקצוצים (ללא העלים)
-
6 עגבניות גדוליםמגוררות (או קצוצות דק ללא קליפה)
-
1 1/2 כוסות גרגירי חומוס מבושליםאפשר מופשרים או מקופסת שימורים
-
1 כוס עדשים ירוקותאו שחורות (מושרות חצי שעה במים) אפשר גם יותר
-
1 1/2 ליטר ציר ירקותאו מים
-
1/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרות
-
1 לימון גדולסחוט
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כוס כוסברהקצוצה
אופן הכנה

- אם משתמשים בגרגרי חומוס יבשים: משרים את גרגרי החומוס יממה לפני בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה. אחרי ההשריה מסננים מהמים. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את החומוס המושרה 5 דקות במים רותחים. מסננים את החומוס מהמים.
- מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים עד 2-3 דקות.
- מוסיפים את שיני השום, הסלרי, חופן מהפטרוזיליה וחופן מהכוסברה. מערבבים ומאדים כדקה (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות המגוררות, החומוס, העדשים, ציר הירקות או המים, הכורכום, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
- מסננים מהמרק עם כף מחוררת בערך כוס של קטניות (חומוס ועדשים), טוחנים במעבד מזון או טוחן ידני ומחזירים למרק (עוזר להסמיך את המרק). ממשיכים בבישול.
- מוסיפים את האטריות ומבשלים במכסה פתוח וברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון, מערבבים ומגישים.
מרק חרירה. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
1042.1
קק״ל
4168.3
קק״ל
פחמימות
145.8
גרם
583.4
גרם
שומן
18.1
גרם
72.5
גרם
נתרן
1269.6
מ״ג
5078.4
מ״ג
חלבון
63.1
גרם
252.4
גרם
סיבים תזונתיים
54.2
גרם
216.6
גרם
שומן רווי
2.2
גרם
8.8
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
578.5
מ״ג
2313.8
מ״ג
ברזל
13.3
מ״ג
53.2
מ״ג
אשלגן
4813.7
מ״ג
19254.9
מ״ג
אבץ
4.9
מ״ג
19.5
מ״ג
תגובות (3)
מודה ששמתי כמעט כפול מכל הירק, יצא מעולה!!! תודה על מתכון מצויין
נשמע מעולה! תודה שחזרת לספר לנו ולשתף אותנו (:
מרק מצויין תודה רבה על מתכון מחמם