מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני

תמיד רציתם להכין קובה סלק ולא מתחשק לכם לעבוד קשה מדי? תמרה אהרוני מכינה מרק סלק משגע עם קציצות בשר שהוא תחליף מעולה לקובה סלק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מרק

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול. קוצצים דק את הבצל הסגול. מפרידים את גבעולי הסלרי מהעלים. את הגבעולים קוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס ושומרים בצד.
  2. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים כשתי דקות. בינתיים, מגררים בפומפייה סלק אחד. מוסיפים אותו לסיר עם הסלרי הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות.
  3. חותכים גס את הגזר ואת הקישואים, מוסיפים לסיר.
  4. חותכים את יתר הסלקים ל-6 או 8 פלחים, מוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את הפאסאטה. בבקבוק של הפאסאטה ממלאים מים ומוסיפים לסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים בהדרגה עד הגעה לסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה כ-20 דקות על אש נמוכה.
  6. מכינים את הקציצות: במעבד מזון שמים את הבצל הסגול, הכוסברה ושמן הזית וקוצצים דק.
  7. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים ביצים ולשים את התערובת לפיזור אחיד של המרכיבים.
  8. בידיים משומנות, צרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג. מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ואת הקציצות למרק. מבשלים את הקציצות כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1078.7 קק״ל 4314.8 קק״ל
פחמימות 49.2 גרם 196.6 גרם
שומן 62.6 גרם 250.4 גרם
נתרן 3496.9 מ״ג 13987.8 מ״ג
חלבון 66.5 גרם 266.0 גרם
סיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.8 גרם
שומן רווי 18.1 גרם 72.2 גרם
כולסטרול 320.1 מ״ג 1280.2 מ״ג
סידן 170.3 מ״ג 681.2 מ״ג
ברזל 6.9 מ״ג 27.7 מ״ג
אשלגן 1979.2 מ״ג 7916.9 מ״ג
אבץ 11.2 מ״ג 44.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    נטע בן ישראל

    תכננתי להכין קובות עם מרק סלק אבל לא שמתי לב שנגמרה הסולת בבית כבר לאחר שהכנתי את התערובות לקציצות כפי שאני מכינה בדר”כ. הוספתי ביצה והמשכתי בהתאם למתכון הזה. הוספתי בסוף גם מיץ לימון טרי וכן כפית גדושה של בהרת עירקי לרוטב. יצא מעולה. כל המשפחה נהנתה והסיר נשאר ריק בסוף הארוחה. רעיון מצוין לחיסכון בזמן וגם קלוריות. תודה

    Avatar
    עדינה

    אפשר להשתמש ברסק עגבניות רגיל במקום הפאסאטה

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף בעגבניות מרוסקות באותה כמות

    Avatar
    מור

    בתכנית סחטתם גם לימון במרק? לא מופיע כאן

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להוסיף מעט מיץ לימון לקראת סוף הבישול

    Avatar
    רות הדר גולדשמידט

    כתוב במתכון מצד אחד לגרר סלק ומצד שני לחתוך את הסחף ל6-8 פרוסות? אז למה התכוונת?

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה, תיקנו את המתכון: במתכון יש 5 סלקים, סלק אחד מגררים בפומפייה ואת היתר חותכים לפלחים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody