מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני

תמיד רציתם להכין קובה סלק ולא מתחשק לכם לעבוד קשה מדי? תמרה אהרוני מכינה מרק סלק משגע עם קציצות בשר שהוא תחליף מעולה לקובה סלק
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מרק

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים בינוניים
  • 8 גבעולי סלרי
  • 5 סלק גדולים
  • 3 גזרים בינוניים
  • 3 קישואים בינוניים
  • 2 בקבוקי פאסאטה
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כפית מלח דק

קציצות

  • 800 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים סגולים בינוניים
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ביצים M
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול. קוצצים דק את הבצל הסגול. מפרידים את גבעולי הסלרי מהעלים. את הגבעולים קוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס ושומרים בצד.
  2. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים כשתי דקות. בינתיים, מגררים בפומפייה את הסלק. מוסיפים אותו לסיר עם הסלרי הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות.
  3. חותכים גס את הגזר ואת הקישואים, מוסיפים לסיר.
  4. חותכים את הסלקים ל-6 או 8 פלחים, מוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את הפאסאטה. בבקבוק של הפאסאטה ממלאים מים ומוסיפים לסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים בהדרגה עד הגעה לסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה כ-20 דקות על אש נמוכה.
  6. מכינים את הקציצות: במעבד מזון שמים את הבצל הסגול, הכוסברה ושמן הזית וקוצצים דק.
  7. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים ביצים ולשים את התערובת לפיזור אחיד של המרכיבים.
  8. בידיים משומנות, צרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג. מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ואת הקציצות למרק. מבשלים את הקציצות כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)