רקע הנמל מעודכן

מרק עדשים כתומות טעים וקל

החורף הגיע ומתחשק לכם מרק נהדר? מרק עדשים כתומות ב-15 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול לאורך כל ימות החורף הקרירים
החורף הגיע ומתחשק לכם מרק נהדר? מרק עדשים כתומות ב-15 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול לאורך כל ימות החורף הקרירים
  • שר פיטנס
שמרו
כשר
96 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    246
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 246.2 קק״ל 1477.2 קק״ל
    פחמימות 43.1 גרם 258.8 גרם
    שומן 2.6 גרם 15.4 גרם
    נתרן 565.5 מ״ג 3392.9 מ״ג
    חלבון 14.0 גרם 83.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 1.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.2 מ״ג 199.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 230.7 מ״ג 1384.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    246
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 246.2 קק״ל 1477.2 קק״ל
    פחמימות 43.1 גרם 258.8 גרם
    שומן 2.6 גרם 15.4 גרם
    נתרן 565.5 מ״ג 3392.9 מ״ג
    חלבון 14.0 גרם 83.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 1.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.2 מ״ג 199.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    אשלגן 230.7 מ״ג 1384.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

עם הגיעו של החורף עולה הצורך העז במרק מחמם ומנחם. מרק עדשים כתומות הוא בדיוק המרק המתאים למזג האוויר הזה – הוא עשיר בחלבון, מלא בטעמים עמוקים וכל אחד יכול ליהנות ממנו. אפשר להגיש אותו כך, לטחון אותו למרק חלק, להוסיף קרוטונים ביתיים או קצת קרם קוקוס או שמנת. מה שבטוח – מרק עדשים כתומות הוא המרק האולטימיבי לימים קרירים!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
שר פיטנס
X

96 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק עדשים כתומות

הגשה


אופן הכנה

  1. שוטפים את העדשים האדומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
  2. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך בערך 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
  5. מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 25 דקות.
  6. מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק עדשים כתומות טעים וקל

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    בלוג אוכל של מיכל לוי אלחלל michi

    קל ובריא

תגובות (33)

Avatar

    Avatar
    ענת

    מאוד(!) אוהבת את המתכון הזה… הילדים הוסיפו לימון, לי טעים יותר בלי, האיש אהב כך וכך. אבל כך או כך, נאכל בתאבון רב! (אה, לא היה לי גזר, אז הכנתי בלי הוספתי עוד חצי כוס עדשים)

    Avatar
    סמדר ביטון

    יש לי בצל סגול זה מתאים? אשמח לתשובה בהקדם כי בדיוק אני עושה עכשיו את המרק

      Avatar
      מערכת Foody

      היי סמדר, בהחלט מתאים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות