
מרק עדשים כתומות בריא ומשביע
החורף הגיע ומתחשק לכם מרק נהדר? שר פיטנס מכינה מרק עדשים כתומות ב-15 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. הבונוס? הוא בריא, משביע ונטול גלוטן
החורף הגיע ומתחשק לכם מרק נהדר? שר פיטנס מכינה מרק עדשים כתומות ב-15 דקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. הבונוס? הוא בריא, משביע ונטול גלוטן
- שר פיטנס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 246.2 קק״ל 1477.2 קק״לפחמימות 43.1 גרם 258.8 גרםשומן 2.6 גרם 15.4 גרםנתרן 565.5 מ״ג 3392.9 מ״גחלבון 14.0 גרם 83.9 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.2 מ״ג 199.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 230.7 מ״ג 1384.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות246
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 246.2 קק״ל 1477.2 קק״לפחמימות 43.1 גרם 258.8 גרםשומן 2.6 גרם 15.4 גרםנתרן 565.5 מ״ג 3392.9 מ״גחלבון 14.0 גרם 83.9 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.2 מ״ג 199.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 230.7 מ״ג 1384.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 246 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


מרק עדשים כתומות
-
1 כף שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
1 1/2 כוסות עדשים אדומות
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
3/4 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
- שוטפים את העדשים האדומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 25 דקות.
- מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים האדומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 25 דקות.
- מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (33)
יצא פשוט נפלא!!!
מאוד(!) אוהבת את המתכון הזה… הילדים הוסיפו לימון, לי טעים יותר בלי, האיש אהב כך וכך. אבל כך או כך, נאכל בתאבון רב! (אה, לא היה לי גזר, אז הכנתי בלי הוספתי עוד חצי כוס עדשים)
יש לי בצל סגול זה מתאים? אשמח לתשובה בהקדם כי בדיוק אני עושה עכשיו את המרק
היי סמדר, בהחלט מתאים.