
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
מרק
-
1 כף שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
6 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
1 1/2 כוסות עדשים כתומות
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
3/4 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים הכתומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך. חשוב לוודא שהגזר רך לפני הוספת שאר הרכיבים.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 35 דקות.
- מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
59.2
קק״ל
710.1
קק״ל
פחמימות
8.2
גרם
98.5
גרם
שומן
1.0
גרם
12.1
גרם
נתרן
332.4
מ״ג
3988.9
מ״ג
חלבון
2.7
גרם
32.8
גרם
סיבים תזונתיים
2.9
גרם
35.1
גרם
שומן רווי
0.1
גרם
1.7
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
29.2
מ״ג
350.7
מ״ג
ברזל
1.4
מ״ג
16.6
מ״ג
אשלגן
179.6
מ״ג
2155.8
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
1.2
מ״ג
תגובות (11)
המרק טעים מאודד! תודה!
תודה רבה! כיף לשמוע!