מרק גונדי טבעוני עם קטניות של רותם ליברזון

רותם ליברזון מכינה מרק גונדי משגע שפשוט רוצים לאכול ישר מהסיר, עם המון קטניות וכופתאות מהמטבח הפרסי. והבונוס? המרק צמחוני וטבעוני
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

בחורף החלטתי לחבר בין שתי אהבות גדולות - מרק קטניות עשיר וחמצמץ, כי אני מתה על חמוץ ולזה הוספתי גונדי קטנים טבעוניים. המתכון הזה היה אחד המתכונים הכי נצפים שלי, הוא כל כך טעים. בין ביס לביס יש כופתאה קטנה של קמח חומוס, אגדה.

מצרכים

מרק

גונדי

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
  2. מגררים את הבצל השני בפומפייה וקוצצים את הכוסברה.
  3. מכינים את המרק: מחממים מעט שמן זית בסיר, מטגנים היטב את הבצל עד להזהבה ואת השום עוד דקה.
  4. מוסיפים את האפונה, הגריסים והעדשים וממשיכים לטגן עוד כדקה.
  5. מוסיפים את המים ועלה הדפנה, הכורכום והמלח ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עד שהקטניות רכות.
  6. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד כדקה.
  7. מכינים את הגונדי: מערבבים בקערה את כל הרכיבים, חוץ משמן הזית, לעיסה אחידה. מזליפים את השמן לתערובת עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך שניתן לצקת למרק.
  8. בעזרת כפית לוקחים מעט מהעיסה ומפילים באופן חופשי לתוך המרק החם. מרגע זה אסור לערבב את המרק או לגעת בו, כדי לתת לכופתאות להתגבש בתוכו. מבשלים על אש קטנה כחמש דקות ומגישים חם.

הערות

  • ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים למרק, כי הקטניות סופחות הרבה מים בבישול

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 426.5 קק״ל 1705.8 קק״ל
פחמימות 60.8 גרם 243.4 גרם
שומן 10.3 גרם 41.2 גרם
נתרן 1660.5 מ״ג 6642.2 מ״ג
חלבון 19.4 גרם 77.5 גרם
סיבים תזונתיים 18.7 גרם 74.6 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 78.4 מ״ג 313.7 מ״ג
ברזל 6.0 מ״ג 23.8 מ״ג
אשלגן 829.8 מ״ג 3319.1 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 9.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    רינת יגאל

    אאאא לגלגל לדר הר

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody