רקע ברימאג

מתיקות במיטבה: קינוח בקלאווה בשילוב מלבי ודבש

מאפה פילו בסגנון בקלוואה, מתוק, מיוחד ומשלב מרקמים של רכות וקראנצ'יות. די לעוגות הגבינה, הגיע הזמן לחדש ולגוון בחג!
מאפה פילו בסגנון בקלוואה, מתוק, מיוחד ומשלב מרקמים של רכות וקראנצ'יות. די לעוגות הגבינה, הגיע הזמן לחדש ולגוון בחג!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    195
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.3 קק״ל 2343.6 קק״ל
    פחמימות 17.5 גרם 210.5 גרם
    שומן 13.9 גרם 166.5 גרם
    נתרן 20.8 מ״ג 249.0 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 24.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 19.4 גרם
    כולסטרול 3.6 מ״ג 43.2 מ״ג
    סידן 41.4 מ״ג 497.1 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 62.3 מ״ג 747.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    195
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.3 קק״ל 2343.6 קק״ל
    פחמימות 17.5 גרם 210.5 גרם
    שומן 13.9 גרם 166.5 גרם
    נתרן 20.8 מ״ג 249.0 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 24.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 19.4 גרם
    כולסטרול 3.6 מ״ג 43.2 מ״ג
    סידן 41.4 מ״ג 497.1 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 62.3 מ״ג 747.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

מאפה פילו מתוק ומיוחד, שאני כל כך נהנית להכין! אני קונה עבורו מקלות באגף היצירה, כך שהוא לא רק מתכון: הוא גם פעילות כיפית במיוחד. תוכלו להכין את המאפה הזה גם יומיים, שלושה לפני החג ולשמור בקופסה סגורה ללא המלבי, לאורחים, לבני המשפחה וסתם לנשנוש באמצע היום.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלבי

טבעות בקלוואה

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את המלבי: טורפים חלב, מי ורדים, סוכר וקורנפלור עד שאין גושים.
  2. מחממים בסיר תוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה והסמכה.
  3. מעבירים לכלי אטום ומכסים את פני המלבי בניילון. מעבירים למקרר לשעתיים.
  4. מכינים את טבעות הבקלאווה: חוצים את חבילת הפילו לאורך, מערבבים אגוזים טחונים וקינמון בקערה, מתיזים שמן על כל מחצית עלה, מפזרים מעט אגוזים ומקפלים לחצי. משמנים שוב ומפזרים שוב אגוזים.
  5. מניחים מקל בעובי 2 ס”מ בתחתית ומגלגלים את הבצק לסיגר: משאירים 2 ס”מ אחרונים ללא גלגול.
  6. דוחפים בידיים את הבצק על המקל, משני הקצוות לכיוון האמצע, עד שהוא מתכווצ’ץ’ ומתקצר בחצי. שולפים את המקל החוצה וסוגרים לטבעת. משטחים את האמצע.
  7. מסדרים את הטבעות בתבנית, מתיזים שמן ואופים ב-180 מעלות 20 דקות, להשחמה.
  8. מכינים את הזיגוג: מחממים דבש לרתיחה ומוזגים על טבעות הפילו. מצננים.
  9. להרכבה וקישוט: מערבבים את המלבי למרקם קרמי לאחר שהתקשה קצת במקרר. מניחים כף מלבי במרכז כל טבעת בקלאווה.
  10. מקשטים בסירופ מלבי ותוספות ומגישים.
צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

 

 

הערות

  • ניתן להגיש עם סירופ מלבי, קוקוס, קינמון ופיסטוקים קצוצים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתיקות במיטבה: קינוח בקלאווה בשילוב מלבי ודבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות