-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4545.6 קק״ל 4545.6 קק״לפחמימות 250.6 גרם 250.6 גרםשומן 274.6 גרם 274.6 גרםנתרן 344.5 מ״ג 344.5 מ״גחלבון 53.2 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 8.1 גרםשומן רווי 61.6 גרם 61.6 גרםכולסטרול 302.8 מ״ג 302.8 מ״גסידן 262.3 מ״ג 262.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 650.3 מ״ג 650.3 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות4546
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4545.6 קק״ל 4545.6 קק״לפחמימות 250.6 גרם 250.6 גרםשומן 274.6 גרם 274.6 גרםנתרן 344.5 מ״ג 344.5 מ״גחלבון 53.2 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 8.1 גרםשומן רווי 61.6 גרם 61.6 גרםכולסטרול 302.8 מ״ג 302.8 מ״גסידן 262.3 מ״ג 262.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 650.3 מ״ג 650.3 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
סלקום TV חוגגת יום הולדת 4 ולכבוד המאורע המשמח קפצנו אל עדי קלינגהופר, אושיית אינסטגרם מטורפת (מעל רבע מיליון עוקבים!) בתחום הקינוחים, וביקשנו ממנה שתלמד אותנו איך להכין את אחת העוגות הכי מדוברות של השנה האחרונה. ואם לדייק – העוגה הכי מחופשת בגוגל בשנת 2018. אז איך מכינים? מסתבר שזה די פשוט – כל מה שצריך זה להכין בצק פריך, לזלף עליו קרם שמנת ולהשתולל עם הקישוטים.
פרט חשוב: הבצק מספיק לסיפרה אחת עשויה משתי שכבות. אם אתם רוצים לעשות מספר דו ספרתי עליכם להכפיל כמויות!
הכנתם גם? צלמו ושלחו לנו באינסטגרם או בפייסבוק.
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4546 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק (מספיק לסיפרה אחת ולשתי שכבות):
קרם
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס חלב 1%
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות אבקת סוכר
-
5 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו גיטרה או למעבד המזון מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ודביק. נזהרים לא לערבל יותר מדי. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר. מניחים על גבי נייר אפייה ומניחים מעליו דף נוסף של נייר אפייה, כך שנרדד אותו בין שני הדפים. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ״מ. מעבירים לצינון במקפיא עד לשימוש למשך 10 דקות ולא מעבר.
- יוצרים ספרות בעזרת שבלונות מספרים מהבצק המרודד. לחלופין, מדפיסים על נייר את הצורה או הספרה הרצויה, וגוזרים בעזרת מספריים סביבה, שתישאר רק הספרה מנייר. מניחים בעדינות מעל הבצק וחותכים מסביב לנייר עם סכין, כך שנקבל בצק בצורת הספרה. מעבירים למקרר עד לאפייה.
- אופים את הבצק כ-10 דקות או עד הזהבה קלה. מצננים אותו לגמרי.
- חוזרים על פעולות 3-5 עם כדור הבצק השני.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת עם החלב, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף (עדיף רב פעמי מסיליקון כדי לשמור על הסביבה) עם צנתר עגול חלק. מניחים בצק אפוי אחד על תבנית או מגש שאיתו נגיש את העוגה ומזלפים מעליו חצי מכמות הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
- מניחים בעדינות מעל הקרם את הבצק השני ומזלפים מעליו את שאר הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
- מניחים בעדינות מעל הקרם את כל הקישוטים שאוהבים: מיני נשיקות מרנג בצבעים, סוכריות צבעוניות, עוגיות, פרחים אכילים ועוד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו גיטרה או למעבד המזון מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ודביק. נזהרים לא לערבל יותר מדי. מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר. מניחים על גבי נייר אפייה ומניחים מעליו דף נוסף של נייר אפייה, כך שנרדד אותו בין שני הדפים. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ״מ. מעבירים לצינון במקפיא עד לשימוש למשך 10 דקות ולא מעבר.
- יוצרים ספרות בעזרת שבלונות מספרים מהבצק המרודד. לחלופין, מדפיסים על נייר את הצורה או הספרה הרצויה, וגוזרים בעזרת מספריים סביבה, שתישאר רק הספרה מנייר. מניחים בעדינות מעל הבצק וחותכים מסביב לנייר עם סכין, כך שנקבל בצק בצורת הספרה. מעבירים למקרר עד לאפייה.
- אופים את הבצק כ-10 דקות או עד הזהבה קלה. מצננים אותו לגמרי.
- חוזרים על פעולות 3-5 עם כדור הבצק השני.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת עם החלב, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף (עדיף רב פעמי מסיליקון כדי לשמור על הסביבה) עם צנתר עגול חלק. מניחים בצק אפוי אחד על תבנית או מגש שאיתו נגיש את העוגה ומזלפים מעליו חצי מכמות הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
- מניחים בעדינות מעל הקרם את הבצק השני ומזלפים מעליו את שאר הקרם בעיגולים צפופים ואחידים ככל האפשר.
- מניחים בעדינות מעל הקרם את כל הקישוטים שאוהבים: מיני נשיקות מרנג בצבעים, סוכריות צבעוניות, עוגיות, פרחים אכילים ועוד.
הערות
- כל בצק מספיק לספרה אחת ולשתי שכבות. אם אתם רוצים להכין עוגה עם שתי ספרות יש להכפיל את כמות הבצק.
- אפשר לקשט את העוגה בכל דבר שרוצים: מקרונים, פרחים אכילים, ממתקים ועוד
הערות
- כל בצק מספיק לספרה אחת ולשתי שכבות. אם אתם רוצים להכין עוגה עם שתי ספרות יש להכפיל את כמות הבצק.
- אפשר לקשט את העוגה בכל דבר שרוצים: מקרונים, פרחים אכילים, ממתקים ועוד
תגובות (244)
עוגה מהממ
שמחים לשמוע! 🙂
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק אחרי אפייה
היי עדי, ניתן לשמור בקרור עד 4 ימים
האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר ליותר משעה?
כן