
מתכון של אמא: קציצות בקלי קלות של אמא של רון יוחננוב!
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 624.8 קק״ל 2499.1 קק״לפחמימות 37.7 גרם 150.9 גרםשומן 32.1 גרם 128.4 גרםנתרן 636.3 מ״ג 2545.2 מ״גחלבון 40.9 גרם 163.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.1 גרםשומן רווי 9.2 גרם 37.0 גרםכולסטרול 261.5 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 51.2 מ״ג 204.7 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 492.2 מ״ג 1969.0 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 34.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות625
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 624.8 קק״ל 2499.1 קק״לפחמימות 37.7 גרם 150.9 גרםשומן 32.1 גרם 128.4 גרםנתרן 636.3 מ״ג 2545.2 מ״גחלבון 40.9 גרם 163.6 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.1 גרםשומן רווי 9.2 גרם 37.0 גרםכולסטרול 261.5 מ״ג 1045.8 מ״גסידן 51.2 מ״ג 204.7 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.4 מ״גאשלגן 492.2 מ״ג 1969.0 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 34.9 מ״גסגור
אמא שלי, אלופת המתכונים הקלים. להאכיל 10 נפשות על בסיס יומי שבכל סופש יש עוד 3 ארוחות ענק, מביא אותך לחפש דרכים יצירתיות להקל על הבישולים גם כשמבשלים אוכל בוכרי אותנטי
ובכן, עם הזמן גם היא, כמו כל בשלנית, פיתחה כל מיני רעיונות, טריקים ופטנטנים למטבח מהיר, טעים וקל להכנה. הן מבחינת שימוש בחמרי גלם שמשדרגים מנות והן מבחינת טכניקות לתוצאות מוצלחות במינימום זמן ובמינימום חומרי גלם.
וכך גם הקציצות האלה. תערובת קציצות לבישול אחת, תערובת קסם לקציצות שאפשר לאפות בתנור ואפילו לטגן. והטעם שלהם, חלום.
אמא שלי כאמור הסכימה לגלות את סוד הקציצות שהיה שמור אצלה שנים רבות.
ובנינו, היא ביקשה לשתף שהסוד הכי חשוב הוא להישאר פשוטים. ולבשל מכל הלב.
וכן, להשתדל גם לא להסתבך ולהיכנס לנעליים גדולות.
קבלו את המתכון לקציצות הכי טעימות של אימא שלי, תודו לי אח״כ.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 625 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
500 גרם בשר בקר טחוןעדיף טרי (אפשר לשלב עם בשר הודו)
-
2 תפוחי אדמה בינונייםמקולפים, מגורדים וסחוטים היטב
-
1 בצל בינונימקולף ומגורר בפומפיה
-
2 ביצים L
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה
- מערבבים בקערה את תערובת הבשר יחד עם שאר החומרים והתבלינים.
מערבבים את תערובת הבשר. צילום: רון יוחננוב - מגלגלים לקציצות בגודל שאוהבים.
- אפשר לטגן היטב במחבת עם מעט שמן, או להעביר את הקציצות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומשומנת קלות ולאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות, להפוך ולאפות עוד 10 דקות.
מטגנים את הקציצות או אפים בתנור. צילום: רון יוחננוב אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את תערובת הבשר יחד עם שאר החומרים והתבלינים.
- מגלגלים לקציצות בגודל שאוהבים.
- אפשר לטגן היטב במחבת עם מעט שמן, או להעביר את הקציצות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומשומנת קלות ולאפות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות, להפוך ולאפות עוד 10 דקות.
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318

הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
מתכון נהדר! יצא טעים מאוד! אני הוספתי גם חצי כפית בהרט. יצרתי קציצות עם ידיים משומנות ואפיתי! קל להכנה, בלי טיגון כלל וכאמור טעים מאודדד. תודה רבה על מתכון שסוגר לי את ארוחת הצוהריים בימי שישי: קציצות הכריך עם מטבוחה וחצילים (שגם הם נאפים בתנור).
היי שרית! כמה כיף לשמוע ומקווים שתמשיכי להנות ממתכונים באתר 🙂
מכניסים 4 כפות שמן לעיסה? זה לא יותר מדי? וגם כך הבשר בקר שמן
היי רונית 🙂 אם את רואה שהבשר נראה לך שמנמן דיו, את יכולה להפחית את שמן הזית לפי הטעם, תורידי כף ונסי לראות איך יוצא לך 🙂 בהצלחה!
200 מעלות כמה זמן לא מצוין

תודה. הוספנו למתכון. יש לאפות 30 דקות, הלפוך ולאפות עוד 10 דקות. בהצלחה!