סהרונים פריכים ומתוקים ללא גלוטן של דביר בר

סהרונים פריכים ללא גלוטן שהם גם פרווה! מתכון נהדר של דביר בר לעוגיות פריכות ומתוקות שמשתלבות מצוין בסוף כל ארוחה או לצד משקה חם ביום חורפי (וגם לא)
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה רחבה או בקערת מיקסר, מערבבים היטב את הקמחים (הרב תכליתי, השקדים והקוקוס) עם אבקת האפייה והסוכר (או אבקת הסוכר, אם בחרתם בה).
  3. מוסיפים את המרגרינה והביצה ומטמיעים אותן היטב יחד עם תערובת הקמחים והסוכר.
  4. ממשיכים לערבב ומוסיפים לתערובת את גרידת הלימון ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.

    ממשיכים לערבב ומוסיפים לתערובת את גרידת הלימון ותמצית הוניל. צילום: דביר בר
    ממשיכים לערבב ומוסיפים לתערובת את גרידת הלימון ותמצית הוניל. צילום: דביר בר

  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומקמחים גם את הבצק עצמו.
  6. מקמחים או משמנים מעט את הידיים כדי שיהיה נח לעבוד עם הבצק הדביק.
  7. קורצים מהבצק 40 עיגולים קטנים (חצי מכדור פינג פונג). אם יש ברשותכם משקל אלקטרוני ביתי, שוקלים כך שכל כדור כזה ישקול כ-15 גרם.
  8. מרדדים כל כדור למעין גליל קטן אך לא דק מדי. אם תיצרו גליל שיהיה דק מדי, אחוז השבר של העוגייה יהיה גדול. עובי הגליל אמור להיות בערך כ-1 ס״מ.

    מרדדים כל כדור למעין גליל קטן אך לא דק מדי. צילום: דביר בר
    מרדדים כל כדור למעין גליל קטן אך לא דק מדי. צילום: דביר בר

  9. מכופפים את הגליל בעדינות כך שתתקבל צורה של חצי ירח. מניחים את הסהרונים על תבנית תנור מרופדת בניר אפייה במרחק של כ-1-2 ס״מ זה מזה. במהלך האפייה, הסהרונים יתנפחו וכדאי להשאיר לכך מקום.

    מכופפים את הגליל בעדינות כך שתתקבל צורה של חצי ירח. צילום: דביר בר
    מכופפים את הגליל בעדינות כך שתתקבל צורה של חצי ירח. צילום: דביר בר

  10. אופים את הסהרונים במשך 13 דקות (כל מגש בנפרד, לא לאפות אותם יחדיו).
  11. איך יודעים מתי להוציא את העוגיות מהתנור? כאשר הן מקבלו צבע זהוב עדין מאד (לא חום ולא זהב וממש מומלץ לא לשזף אותן יתר על המידה). מיד כאשר מתחיל צבע זהוב עדין - הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור במשך שעתיים! אם תגעו בעוגיות לפני שחלפו שעתיים - העוגיות תשברנה. לא חבל?
  12. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר בנדיבות על העוגיות ולהגיש עם כוס משקה חם. זהירות: מדובר בעוגיות ממכרות במיוחד שלא ניתן לעצור מלהפסיק ולזלול.
    הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור במשך שעתיים! צילום: דביר בר
    הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור במשך שעתיים! צילום: דביר בר

    סהרונים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
    סהרונים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 161.8 קק״ל 3236.2 קק״ל
פחמימות 13.2 גרם 264.6 גרם
שומן 10.2 גרם 204.6 גרם
נתרן 9.1 מ״ג 182.8 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 37.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 23.8 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 75.0 גרם
כולסטרול 10.3 מ״ג 206.2 מ״ג
סידן 9.3 מ״ג 185.3 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
אשלגן 2.0 מ״ג 39.5 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    רויטל

    היי האם אפשר עם מלמטה במקום ?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין עם מחמאה. בהצלחה!

הצג עוד