סופגניית פריז ברסט
ההשראה למתכון של סופגניית פריז ברסט הגיעה מהדונאטס הצרפתי המפורסם. לכבוד חנוכה עשינו טוויסט לקינוח, אל תדאגו השארנו אותו חגיגי וטעים במיוחד!
ההשראה למתכון של סופגניית פריז ברסט הגיעה מהדונאטס הצרפתי המפורסם. לכבוד חנוכה עשינו טוויסט לקינוח, אל תדאגו השארנו אותו חגיגי וטעים במיוחד!
- ליאן לזר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.9 קק״ל 4270.6 קק״לפחמימות 38.8 גרם 465.8 גרםשומן 20.5 גרם 245.8 גרםנתרן 108.4 מ״ג 1300.6 מ״גחלבון 6.6 גרם 78.7 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 13.8 גרםשומן רווי 11.8 גרם 141.2 גרםכולסטרול 78.8 מ״ג 945.6 מ״גסידן 58.7 מ״ג 703.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 120.5 מ״ג 1446.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-39 דק׳
-
קלוריות356
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.9 קק״ל 4270.6 קק״לפחמימות 38.8 גרם 465.8 גרםשומן 20.5 גרם 245.8 גרםנתרן 108.4 מ״ג 1300.6 מ״גחלבון 6.6 גרם 78.7 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 13.8 גרםשומן רווי 11.8 גרם 141.2 גרםכולסטרול 78.8 מ״ג 945.6 מ״גסידן 58.7 מ״ג 703.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 120.5 מ״ג 1446.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-39 דק׳ | קלוריות 356 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
440 גרם קמח לבן
-
200 גרם חלב 3%
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
60 גרם סוכר לבן
-
24 גרם שמרים טרייםאו 8 גרם שמרים יבשים
-
1 ביצה M
-
40 גרם חמאה רכה
-
1 קורט מלח דק
קרם
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1חבילה או 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף מחית נוגטאו ממרח אגוזי לוז
אופן הכנה
- מכינים את הסופגניות: מכניסים לקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ומערבבים 10-12 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- שמים בקערה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים את הצורה של הסופגנייה שלנו (עיגול גדול בקוטר 8 ס”מ ובתוכו עיגול קטן).
- מתפיחים פעם נוספת את הסופגניות שיצרנו על ריבועי נייר אפייה (מעט משומנים) עד להכפלת הנפח שלהם (בערך חצי שעה).
- מחממים מחבת עם שמן עמוק ל-160 מעלות (הזהרו שהשמן לא יהיה חם מידי).
- מטגנים כל סופגנייה כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג להצטנן.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו בלון על מהירות גבוהה שמנות להקצפה, פודינג וניל ומחית נוגט/אגוזי לוז עד לקבלת קרם יציב וחזק.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן גדול ומזלפים בסופגניות שלנו כמו בתמונה.
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הסופגניות: מכניסים לקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ומערבבים 10-12 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- שמים בקערה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים את הצורה של הסופגנייה שלנו (עיגול גדול בקוטר 8 ס”מ ובתוכו עיגול קטן).
- מתפיחים פעם נוספת את הסופגניות שיצרנו על ריבועי נייר אפייה (מעט משומנים) עד להכפלת הנפח שלהם (בערך חצי שעה).
- מחממים מחבת עם שמן עמוק ל-160 מעלות (הזהרו שהשמן לא יהיה חם מידי).
- מטגנים כל סופגנייה כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג להצטנן.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו בלון על מהירות גבוהה שמנות להקצפה, פודינג וניל ומחית נוגט/אגוזי לוז עד לקבלת קרם יציב וחזק.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן גדול ומזלפים בסופגניות שלנו כמו בתמונה.
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן