-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 186.0 קק״ל 3347.3 קק״לפחמימות 8.0 גרם 143.8 גרםשומן 15.9 גרם 286.8 גרםנתרן 107.4 מ״ג 1932.5 מ״גחלבון 2.1 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.9 גרם 70.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.8 מ״ג 123.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 49.2 מ״ג 884.8 מ״גאבץ 58.2 מ״ג 1047.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 50 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות186
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 186.0 קק״ל 3347.3 קק״לפחמימות 8.0 גרם 143.8 גרםשומן 15.9 גרם 286.8 גרםנתרן 107.4 מ״ג 1932.5 מ״גחלבון 2.1 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.9 גרם 70.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.8 מ״ג 123.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 49.2 מ״ג 884.8 מ״גאבץ 58.2 מ״ג 1047.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 186 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 1/2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2קטנים או 150 גרם גזריםאו 1 גזר גדול
-
2 כפות מים
-
1/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
-
200 גרם גבינת פטה 16%
-
4 כפות פטרוזיליהעשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום)
טיגון
-
1/2 כוס שמן קנולהלטיגון חצי עמוק
הגשה
-
טיפה דבשלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- בינתיים מגררים את הגזר בפומפייה דקה.
- כעת מוסיפים למחבת את הגזר ואת המים, ומוסיפים גם את התבלינים.
- ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהגזר מתרכך.
- מכבים את האש ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
- מפוררים את גבינת הפטה לתוך קערה גדולה. מוסיפים את תערובת הגזר ואת עשבי התיבול, ומערבבים היטב.
- מכינים את הסיגרים: פורשים עלה אחד של בצק פילו, כשהחלק הארוך נמצא במקביל אלינו. עובדים בכל פעם עם עלה אחד, ואת יתר העלים מכסים במגבת כדי שלא יתייבשו.
- מברישים את הבצק בשמן וחוצים אותו לאורכו ל־2 חלקים שווים.
- בקצה הקרוב של הבצק מניחים כ־2 כפיות מהמילוי ומשאירים מכל צד כ־2 ס”מ שוליים נקיים.
- מקפלים את השוליים מעל המלית בצורת מעטפה, ומגלגלים את הבצק עם המילוי לצורת סיגר.
- מרטיבים טיפה את קצה הבצק במים ומסיימים לגלגל.
- ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו.
- את הסיגרים המוכנים מניחים על גבי קרש חיתוך ומכסים במגבת.
- מטגנים את הסיגרים: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק באופן שיכסה לגמרי את הסיגרים ומטגנים את הסיגרים מכל הצדדים, עד להשחמה יפה.
- בסיום הטיגון מעבירים לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
- מזלפים על גבי הסיגרים מעט דבש, ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- בינתיים מגררים את הגזר בפומפייה דקה.
- כעת מוסיפים למחבת את הגזר ואת המים, ומוסיפים גם את התבלינים.
- ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 4-3 דקות, עד שהגזר מתרכך.
- מכבים את האש ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר.
- מפוררים את גבינת הפטה לתוך קערה גדולה. מוסיפים את תערובת הגזר ואת עשבי התיבול, ומערבבים היטב.
- מכינים את הסיגרים: פורשים עלה אחד של בצק פילו, כשהחלק הארוך נמצא במקביל אלינו. עובדים בכל פעם עם עלה אחד, ואת יתר העלים מכסים במגבת כדי שלא יתייבשו.
- מברישים את הבצק בשמן וחוצים אותו לאורכו ל־2 חלקים שווים.
- בקצה הקרוב של הבצק מניחים כ־2 כפיות מהמילוי ומשאירים מכל צד כ־2 ס”מ שוליים נקיים.
- מקפלים את השוליים מעל המלית בצורת מעטפה, ומגלגלים את הבצק עם המילוי לצורת סיגר.
- מרטיבים טיפה את קצה הבצק במים ומסיימים לגלגל.
- ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו.
- את הסיגרים המוכנים מניחים על גבי קרש חיתוך ומכסים במגבת.
- מטגנים את הסיגרים: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק באופן שיכסה לגמרי את הסיגרים ומטגנים את הסיגרים מכל הצדדים, עד להשחמה יפה.
- בסיום הטיגון מעבירים לצלחת מרופדת ברב מגבת ג’מבו.
- מזלפים על גבי הסיגרים מעט דבש, ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן