סייאדיה – פינוק מהים עם נוף לבוספורוס

"סיר לסלאם" במתכון חדש! דפנה קרמר סיירה בסמטאותיה של איסטנבול ועל גדות מיצרי הבוספורוס וחזרה עם מתכון למאפה אורז ואנשובי מלא בניחוחות של ים וזכרונות רחוקים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

רגע לפני שהשורות האלה התחילו להיכתב, חזרנו מוזנא ואני (ועוד מלא אנשים חשובים מאד שיצאו איתי ועם אילנה דואק שותפתי המופלאה) מאיסטנבול !!

״המסעדה הגדולה בעולם״ לא איכזבה גם הפעם !

חזרתי עם מזוודה מלאת תבלינים, תיקייה מלאת מתכונים וראש מלא השראות .

אני בטוחה שאכתוב על זה לא מעט ואשתף אתכם בעוד מתכונים מעולים ממש ממש בקרוב ,

אבל עכשיו וכאן, בסיר לסלאם עסקינן 🙂

ובכן חברים, תהיו איתי;

הגשרים אדירי המיימדים מעל מיצרי הבוספורוס משובצים מאות דייגים ומעליהם קרני השמש משחקות עם העננים. מרחוק זה נראה כמו ציור ישן ורומנטי ומקרוב זה פשוט טרי וטעים.

בשיחה אקראית מול היופי הזה, עלה בי זיכרון שובב על ״ איש הדממה״ המסוקס שכה אהבתי פעם ועל המתנות שהיה שולה לי מהים.

היא, שמרנית ממני ואשת איש, חשבה “טג על הסיעדיה קבתא מירים” מלכת קיסריה של שנות החמישים של המאה הקודמת… ימים אחרים בהם לא רק קיסרים עטירי ממון איכלסו את העיר.

כשהשמש יצאה שוב, המחשבות שלנו נפגשו וליבי נכמר. גירשתי מחשבות פוליטיות וכבשתי הערה צינית ובעיקר התמסרתי לתיאורים המדויקים שלה איך היתה מעמידה סיר גדול עם אידרות דגים מזקקת ממנו ציר ארומתי, עשיר ומלא בטעמים עמוקים.

היא המשיכה לספר ואני דמיינתי את הנוזל הלוהט נמזג בזהירות מעל גבעה של אורז וצובע את הגרגירים הבוהקים לבן .

המילים היפות שלה (מלאות הגעגוע והכבוד לסבתה מירים) זיכרונות נושנים מקיסריה אחרת, לתבלינים שליקטו בגבעות ליד הים, לאיוושות הגלים ולסודות שהומתקו מעל גחלת הסירים בין בחישה לערבוב .

קצת אחרי הגשר, במסעדת פועלים עם טבחים מהים השחור, פגשנו את הגרסה המקומית לאותו האורז,

עטוף ומוגן בתוך שמיכת דגים רכה. מתנות שהים שולח עם הימאים.

סאיידיה-1

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל, גבעולי הפטרוזיליה והצנוברים.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים רותחים או הציר הרותח ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
  4. מוסיפים את הצימוקים, הפטרוזיליה, הסוכר, המלח, הקנמון והפלפל ומערבבים. מבשלים עוד 2 דקות עם מכסה על אש קטנה.
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  6. משמנים את התבנית, מסדרים את האנשובי בתחתית התבנית בצורה צפופה (כך שיכסו את התחתית וגם שיעלו על הדפנות) ממליחים ומפלפלים.
  7. מוסיפים את האורז מעל ולוחצים אותו עם כף (אם נשארו דגים מפזרים בין ומעל האורז).
  8. מכניסים לתנור ל-10-15 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם.

    סאיידיה-3
    הפכים על צלחת ההגשה ואוכלים חם

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 273.4 קק״ל 1093.5 קק״ל
פחמימות 30.1 גרם 120.2 גרם
שומן 15.2 גרם 60.9 גרם
נתרן 790.7 מ״ג 3162.7 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 37.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 6.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 50.5 מ״ג 202.1 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 318.5 מ״ג 1273.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody