רקע סימנס

סינייה בקלי קלות – מאפה בשר טחון עם טחינה

מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

לטחינה:

לקציצת הבשר:

לקישוט:

אופן הכנה

סינייה 77
כל מה שצריך כדי להכין סינייה צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
  2. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב (אפשר להוסיף תיבול לפי הטעם). 
  3. מכינים את הבשר: מערבים בקערה את  בשר הבקר עם בשר הכבש, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים. 
  4. מעבירים את התערובת למחבת ומשטחים על בסיס המחבת לעובי של כ-1 ס”מ. משאירים שוליים של 1 ס”מ מסביב לבשר (בין הבשר לדופן המחבת). 
  5. מכניסים לתנור לעשר דקות. 
  6. מוציאים מהתנור ושופכים בזהירות את נוזל השומן שהצטבר בשולי הבשר.
    סינייה עם טחינה
    מוזגים את הטחינה על הבשר צילום: שניר גואטה

     

  7. מוזגים על הבשר את הטחינה (בנדיבות כך שתכסה את כל הבשר). 
  8. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5-7 דקות ומגישים. 
  9. מפזרים מעל הסינייה פטרוזיליה טרייה ואם רוצים גם צנוברים ושקדים קלויים.

    סינייה 666
    מפזרים על הסינייה החמה פטרוזיליה קצוצה צילום: שניר גואטה

 

הערות

  • ניתן להכין קציצות קטנות במקום קציצה אחת גדולה.
  • אפשר לפרוס עגבניות ובצלים ולהניח את הקציצה מעליהם ולאפות יחד. טעים טעים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״ל
פחמימות 38.3 גרם 38.3 גרם
שומן 130.7 גרם 130.7 גרם
נתרן 1358.3 מ״ג 1358.3 מ״ג
חלבון 105.8 גרם 105.8 גרם
סיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרם
שומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרם
כולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״ג
סידן 304.1 מ״ג 304.1 מ״ג
ברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״ג
אשלגן 1878.8 מ״ג 1878.8 מ״ג
אבץ 35.3 מ״ג 35.3 מ״ג

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      היי אמנון.
      לטעמנו עדיף להשתמש בבשר בקר, אבל זה עניין של טעם.