רקע סימנס

סינייה בקלי קלות – מאפה בשר טחון עם טחינה

מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
מתכון של סינייה בקלי קלות, מאפה בשר טחון עם טחינה מהמטבח הערבי. הוא כל כך טעים שכל המשפחה תבקש שתכינו עוד ועוד סינייה. מגישים עם סלט ופיתות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1553
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״ל
    פחמימות 38.3 גרם 38.3 גרם
    שומן 130.7 גרם 130.7 גרם
    נתרן 1358.3 מ״ג 1358.3 מ״ג
    חלבון 105.8 גרם 105.8 גרם
    סיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרם
    שומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרם
    כולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״ג
    סידן 304.1 מ״ג 304.1 מ״ג
    ברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״ג
    אשלגן 1878.8 מ״ג 1878.8 מ״ג
    אבץ 35.3 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1553
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״ל
    פחמימות 38.3 גרם 38.3 גרם
    שומן 130.7 גרם 130.7 גרם
    נתרן 1358.3 מ״ג 1358.3 מ״ג
    חלבון 105.8 גרם 105.8 גרם
    סיבים תזונתיים 25.4 גרם 25.4 גרם
    שומן רווי 40.2 גרם 40.2 גרם
    כולסטרול 290.2 מ״ג 290.2 מ״ג
    סידן 304.1 מ״ג 304.1 מ״ג
    ברזל 33.0 מ״ג 33.0 מ״ג
    אשלגן 1878.8 מ״ג 1878.8 מ״ג
    אבץ 35.3 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לטחינה:

לקציצת הבשר:

לקישוט:


אופן הכנה

סינייה 77
כל מה שצריך כדי להכין סינייה צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
  2. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים ומיץ הלימון ומערבבים היטב (אפשר להוסיף תיבול לפי הטעם). 
  3. מכינים את הבשר: מערבים בקערה את  בשר הבקר עם בשר הכבש, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים. 
  4. מעבירים את התערובת למחבת ומשטחים על בסיס המחבת לעובי של כ-1 ס”מ. משאירים שוליים של 1 ס”מ מסביב לבשר (בין הבשר לדופן המחבת). 
  5. מכניסים לתנור לעשר דקות. 
  6. מוציאים מהתנור ושופכים בזהירות את נוזל השומן שהצטבר בשולי הבשר.
    סינייה עם טחינה
    מוזגים את הטחינה על הבשר צילום: שניר גואטה

     

  7. מוזגים על הבשר את הטחינה (בנדיבות כך שתכסה את כל הבשר). 
  8. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5-7 דקות ומגישים. 
  9. מפזרים מעל הסינייה פטרוזיליה טרייה ואם רוצים גם צנוברים ושקדים קלויים.

    סינייה 666
    מפזרים על הסינייה החמה פטרוזיליה קצוצה צילום: שניר גואטה

 

הערות

  • ניתן להכין קציצות קטנות במקום קציצה אחת גדולה.
  • אפשר לפרוס עגבניות ובצלים ולהניח את הקציצה מעליהם ולאפות יחד. טעים טעים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סינייה בקלי קלות – מאפה בשר טחון עם טחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    שרה

    מה הקשר בין טחינה לבשר טחון?לא טעים!

      Avatar
      Foody Foody

      היי שרה, לטעמנו ולטעמם של עוד הרבה אנשים, זה אחד השילובים הכי טעימים בעולם!

    Avatar
    שירה טרבלסי

    אני מטורפת על סיניה תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי אמנון.
      לטעמנו עדיף להשתמש בבשר בקר, אבל זה עניין של טעם.

קטגוריות