סיר דגים לשבת שלא שוחים בשמן – איזה כייף!

אופירה מור משחזרת את הריחות והטעמים של סיר הדגים לשבת שסבתא עליזה היתה מכינה, סיר דגים שלא שוחה בשמן, קל להכנה ומלא בטעמים של עשבי תבלין
אופירה מור משחזרת את הריחות והטעמים של סיר הדגים לשבת שסבתא עליזה היתה מכינה, סיר דגים שלא שוחה בשמן, קל להכנה ומלא בטעמים של עשבי תבלין
  • אופירה מור
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1081
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1080.5 קק״ל 1080.5 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 41.2 גרם
    שומן 16.6 גרם 16.6 גרם
    נתרן 570.1 מ״ג 570.1 מ״ג
    חלבון 178.7 גרם 178.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרם
    כולסטרול 301.0 מ״ג 301.0 מ״ג
    סידן 523.5 מ״ג 523.5 מ״ג
    ברזל 273.2 מ״ג 273.2 מ״ג
    אשלגן 4825.5 מ״ג 4825.5 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    1081
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1080.5 קק״ל 1080.5 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 41.2 גרם
    שומן 16.6 גרם 16.6 גרם
    נתרן 570.1 מ״ג 570.1 מ״ג
    חלבון 178.7 גרם 178.7 גרם
    סיבים תזונתיים 15.9 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 7.1 גרם
    כולסטרול 301.0 מ״ג 301.0 מ״ג
    סידן 523.5 מ״ג 523.5 מ״ג
    ברזל 273.2 מ״ג 273.2 מ״ג
    אשלגן 4825.5 מ״ג 4825.5 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

יש שיגידו שאני חושבת מחוץ לקופסא, יש שיטענו שאני מחפשת קיצורים ולחלק אני נראית כ״פורצת דרך. אבל בינינו, אין פה כללים. הראש שלי נטול גבולות והגדרות.

את המתכונים שאכתוב לכם החודש אני מכינה כדרך קבע בבית. הם פשוטים, ללא שלבים מורכבים וכולם תמיד מבקשים תוספת.

את הדגים האלה למדתי להכין מעליזה. עליזה היא סבתא של הבת היחידה שלי.

גרתי לידה שנתיים וחצי והריחות שספגתי שם עוד עולים לי מפעם לפעם.

עליזה בישלה את המאכלים האותנטיים אבל כמה שיותר בריא, הפחיתה שמן כמה שניתן, הוסיפה דגנים בריאים תמיד ונתנה המון דגש על איזונים.

הרעיון במתכון הזה שהדג (במקרה הזה השתמשתי בדג אמנון) מקבל את הטעמים של עשבי התיבול והירקות ולכן שמים ממש מעט מהתבלינים היבשים.

להלן מתכון מבוקש לסיר דגים לשבת שלא שוחה בשמן

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מוזגים מעט שמן לסיר רחב, מוספים את הפלפל השחור, הכורכום, הכמון והראש אל חנות לטיגון קצר.
  2. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שקיפות. מוסיפים את שאר הירקות ואחרי בישול קצר מוסיפים את השום. מתבלים במלח ומערבבים.
  3. אחרי 3-4 דקות מוסיפים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה, בודקים שיש נוזלים בסיר וממשיכים לבשל את הכל יחד על אש נמוכה כ10-15 דקות (הירקות ימשיכו להגיר נוזלים- זה הרוטב בעצם) במידה וחסרים נוזלים ניתן להוסיף חצי כוס עד כוס מים רותחים ולבשל עוד כ-3-4 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הדגים מתחת לירקות, מרימים עם כף גדולה את הירקות מהסיר, מניחים דג ומחזירים את הירקות מעליו. חוזרים על הפעולה עם שאר נתחי הדג. אין צורך לערבב.

    אחרי הכנסת הדגים. צילום: אופירה מור
    אחרי הכנסת הדגים. צילום: אופירה מור

  5. ממשיכים בבישול על אש גבוהה עד לרתיחה 7-10 דקות בערך (אפשר לנער קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה היטב את נתחי הדג). מגישים מיד (או שניתן לשמור בקירור ולחמם לפני ההגשה על אש נמוכה עד לרתיחה עדינה). בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סיר דגים לשבת שלא שוחים בשמן – איזה כייף!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (24)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות