-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 366.8 קק״ל 2200.9 קק״לפחמימות 58.5 גרם 351.2 גרםשומן 12.6 גרם 75.5 גרםנתרן 217.7 מ״ג 1306.4 מ״גחלבון 8.5 גרם 50.9 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 52.2 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 113.3 מ״ג 679.7 מ״גברזל 3.3 מ״ג 20.0 מ״גאשלגן 1367.0 מ״ג 8202.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות367
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 366.8 קק״ל 2200.9 קק״לפחמימות 58.5 גרם 351.2 גרםשומן 12.6 גרם 75.5 גרםנתרן 217.7 מ״ג 1306.4 מ״גחלבון 8.5 גרם 50.9 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 52.2 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 113.3 מ״ג 679.7 מ״גברזל 3.3 מ״ג 20.0 מ״גאשלגן 1367.0 מ״ג 8202.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״גסגור
דייג אוהב דגים? אוהב, בטח אוהב. ודייג עירקי? אוהב זו לא מילה. אחד מהדברים אליהם סבתא ליליאן הכי התגעגעה זה לדגים העצומים של החידקל. דגים שהיו נצלים על גחלים וטעמם טעם גן עדן. היא סיפרה על סירות קטנות ועליהן גריל פחמים שהיו צולות את הסאמך מזגוף מדגי שיבוטה בשרניים ומוכרות לאנשים שהצטופפו על גדת הנהר.
סבתי לא בישלה הרבה דגים, בעיקר כי זה היה יקר. אבל כשהכינה זה היה יום חג ויום חג או שמחה מצדיק הכנת תבשיל סלונה. תבשיל בטעם חמוץ מתוק, עם עגבניות, בצלים, לימון ומשמשים מיובשים. אני מתה על סלונה והרוסה על השם. תבשיל שכבות אלגנטי שמוגש עם אורז לבן ותודה גדולה על השמחה שנפלה בחלקנו.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 367 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים
-
1 1/2 ק"ג דג ברמונדי ישראליפילה דג ללא עצמות (ברמונדי, דניס, קרפיון או בורי)
-
1/2 כוס קמח לבןלקימוח הדגים
-
6 כפות שמן קנולהלטיגון הדג
תבשיל
-
8 בצלים בינונייםפרוסים לטבעות דקות
-
8 עגבניות בינוניותחצויות ופרוסות לפרוסות דקות
-
3 שיני שוםחתוכות לפרוסות
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף צימוקים בהירים
-
5 משמשים מיובשים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
1 לימון בינוניחתוך לפרוסות דקות דקות
רוטב
-
2 כפות גדושות רסק עגבניות
-
3/4 כוס מיץ לימון
-
1 כוס מים
-
4 כפות סוכר לבן(אפשר להחליף בסוכרזית)
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הדגים ומייבשים אותם.
- מקמחים את הדגים, מנערים את הפילטים מקמח עודף. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים משני הצדדים להזהבה בהירה, לא יותר (בערך 2 דקות מכל צד). מניחים את הדגים על נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב חלק ללא גושים.
- הרכבת המנה בסיר: משמנים סיר שטוח שניתן להכניס לתנור בכף או שתיים שמן. מניחים מעליה שכבה של טבעות בצל (חצי מהכמות). מניחים מעל הבצלים שכבה של פרוסות עגבניות (חצי מהכמות). מעל העגבניות מניחים בזהירות את הדגים ומעליהם את העגבניות המשומרות. מעל מפזרים את הצימוקים והמשמשים המיובשים ואת הלימונים. מעל מניחים עוד בצלים ועגבניות.
- יוצקים את הרוטב מעל בזהירות ומבשלים עד לרתיחה בסיר מכוסה כ-8 דקות. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי. מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הדגים ומייבשים אותם.
- מקמחים את הדגים, מנערים את הפילטים מקמח עודף. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים משני הצדדים להזהבה בהירה, לא יותר (בערך 2 דקות מכל צד). מניחים את הדגים על נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב חלק ללא גושים.
- הרכבת המנה בסיר: משמנים סיר שטוח שניתן להכניס לתנור בכף או שתיים שמן. מניחים מעליה שכבה של טבעות בצל (חצי מהכמות). מניחים מעל הבצלים שכבה של פרוסות עגבניות (חצי מהכמות). מעל העגבניות מניחים בזהירות את הדגים ומעליהם את העגבניות המשומרות. מעל מפזרים את הצימוקים והמשמשים המיובשים ואת הלימונים. מעל מניחים עוד בצלים ועגבניות.
- יוצקים את הרוטב מעל בזהירות ומבשלים עד לרתיחה בסיר מכוסה כ-8 דקות. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי. מגישים עם אורז לבן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
בום עליכם!!! איזה מתכון מעולה!!! חולה אוכל עירקי באשר הוא
איזה מלך! שנה טובה עומר 🙂
אפשר דג קרפיון?
כן, אפשר להשתמש בדג קרפיון במקום ברמונדי.