סלונה – דג עירקי חמוץ מתוק

סלונה תבשיל דג עירקי חמוץ מתוק הולך להיות כוכב הערב בשולחן שישי שלכם, שילוב טעמים חמוץ-מתוק-פיקנטי עם פירות יבשים ליד אורז לבן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

דייג אוהב דגים? אוהב, בטח אוהב. ודייג עירקי? אוהב זו לא מילה. אחד מהדברים אליהם סבתא ליליאן הכי התגעגעה זה לדגים העצומים של החידקל. דגים שהיו נצלים על גחלים וטעמם טעם גן עדן. היא סיפרה על סירות קטנות ועליהן גריל פחמים שהיו צולות את הסאמך מזגוף מדגי שיבוטה בשרניים ומוכרות לאנשים שהצטופפו על גדת הנהר.

סבתי לא בישלה הרבה דגים, בעיקר כי זה היה יקר. אבל כשהכינה זה היה יום חג ויום חג או שמחה מצדיק הכנת תבשיל סלונה. תבשיל בטעם חמוץ מתוק, עם עגבניות, בצלים, לימון ומשמשים מיובשים. אני מתה על סלונה והרוסה על השם. תבשיל שכבות אלגנטי שמוגש עם אורז לבן ותודה גדולה על השמחה שנפלה בחלקנו.

מצרכים

דגים

תבשיל

רוטב

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הדגים ומייבשים אותם.

    מקמחים את הדגים ומסירים את עודפי הקמח (צילום: אפיק גבאי)
    מקמחים את הדגים ומסירים את עודפי הקמח (צילום: אפיק גבאי)

  2. מקמחים את הדגים, מנערים את הפילטים מקמח עודף. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים משני הצדדים להזהבה בהירה, לא יותר (בערך 2 דקות מכל צד). מניחים את הדגים על נייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב חלק ללא גושים.

    מרכיבים את הסיר של הסלונה (צילום: אפיק גבאי)
    מרכיבים את הסיר של הסלונה (צילום: אפיק גבאי)

  4. הרכבת המנה בסיר: משמנים סיר שטוח שניתן להכניס לתנור בכף או שתיים שמן. מניחים מעליה שכבה של טבעות בצל (חצי מהכמות). מניחים מעל הבצלים שכבה של פרוסות עגבניות (חצי מהכמות). מעל העגבניות מניחים בזהירות את הדגים ומעליהם את העגבניות המשומרות. מעל מפזרים את הצימוקים והמשמשים המיובשים ואת הלימונים. מעל מניחים עוד בצלים ועגבניות.
  5. יוצקים את הרוטב מעל בזהירות ומבשלים עד לרתיחה בסיר מכוסה כ-8 דקות. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי. מגישים עם אורז לבן.
    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)
    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)

    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)
    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 359.9 קק״ל 2159.2 קק״ל
פחמימות 57.1 גרם 342.8 גרם
שומן 12.5 גרם 74.7 גרם
נתרן 217.7 מ״ג 1306.4 מ״ג
חלבון 8.2 גרם 49.4 גרם
סיבים תזונתיים 8.5 גרם 51.0 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 5.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 123.7 מ״ג 742.0 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״ג
אשלגן 1389.1 מ״ג 8334.6 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    דלה

    יכול להיות טוב גם עם סוג אחר של דג?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להכין עם כל דג לבן (רשום הרכיבים) דניס, ברמונדי, מוסר, לברק… לא מומלץ עם סלמון. בהצלחה!

הצג עוד