רקע ראש השנה

סלונה – דג עירקי חמוץ מתוק

סלונה תבשיל דג עירקי חמוץ מתוק הולך להיות כוכב הערב בשולחן שישי שלכם, שילוב טעמים חמוץ-מתוק-פיקנטי עם פירות יבשים ליד אורז לבן
סלונה תבשיל דג עירקי חמוץ מתוק הולך להיות כוכב הערב בשולחן שישי שלכם, שילוב טעמים חמוץ-מתוק-פיקנטי עם פירות יבשים ליד אורז לבן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    367
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 366.8 קק״ל 2200.9 קק״ל
    פחמימות 58.5 גרם 351.2 גרם
    שומן 12.6 גרם 75.5 גרם
    נתרן 217.7 מ״ג 1306.4 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 50.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.7 גרם 52.2 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 113.3 מ״ג 679.7 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 20.0 מ״ג
    אשלגן 1367.0 מ״ג 8202.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    367
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 366.8 קק״ל 2200.9 קק״ל
    פחמימות 58.5 גרם 351.2 גרם
    שומן 12.6 גרם 75.5 גרם
    נתרן 217.7 מ״ג 1306.4 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 50.9 גרם
    סיבים תזונתיים 8.7 גרם 52.2 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 113.3 מ״ג 679.7 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 20.0 מ״ג
    אשלגן 1367.0 מ״ג 8202.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

דייג אוהב דגים? אוהב, בטח אוהב. ודייג עירקי? אוהב זו לא מילה. אחד מהדברים אליהם סבתא ליליאן הכי התגעגעה זה לדגים העצומים של החידקל. דגים שהיו נצלים על גחלים וטעמם טעם גן עדן. היא סיפרה על סירות קטנות ועליהן גריל פחמים שהיו צולות את הסאמך מזגוף מדגי שיבוטה בשרניים ומוכרות לאנשים שהצטופפו על גדת הנהר.

סבתי לא בישלה הרבה דגים, בעיקר כי זה היה יקר. אבל כשהכינה זה היה יום חג ויום חג או שמחה מצדיק הכנת תבשיל סלונה. תבשיל בטעם חמוץ מתוק, עם עגבניות, בצלים, לימון ומשמשים מיובשים. אני מתה על סלונה והרוסה על השם. תבשיל שכבות אלגנטי שמוגש עם אורז לבן ותודה גדולה על השמחה שנפלה בחלקנו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דגים

תבשיל

רוטב


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את הדגים ומייבשים אותם.

    מקמחים את הדגים ומסירים את עודפי הקמח (צילום: אפיק גבאי)
    מקמחים את הדגים ומסירים את עודפי הקמח (צילום: אפיק גבאי)

  2. מקמחים את הדגים, מנערים את הפילטים מקמח עודף. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים משני הצדדים להזהבה בהירה, לא יותר (בערך 2 דקות מכל צד). מניחים את הדגים על נייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל רוטב חלק ללא גושים.

    מרכיבים את הסיר של הסלונה (צילום: אפיק גבאי)
    מרכיבים את הסיר של הסלונה (צילום: אפיק גבאי)

  4. הרכבת המנה בסיר: משמנים סיר שטוח שניתן להכניס לתנור בכף או שתיים שמן. מניחים מעליה שכבה של טבעות בצל (חצי מהכמות). מניחים מעל הבצלים שכבה של פרוסות עגבניות (חצי מהכמות). מעל העגבניות מניחים בזהירות את הדגים ומעליהם את העגבניות המשומרות. מעל מפזרים את הצימוקים והמשמשים המיובשים ואת הלימונים. מעל מניחים עוד בצלים ועגבניות.
  5. יוצקים את הרוטב מעל בזהירות ומבשלים עד לרתיחה בסיר מכוסה כ-8 דקות. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה וחצי. מגישים עם אורז לבן.
    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)
    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)

    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)
    סלונה - דג חמוץ מתוק מהמטבח העירקי (צילום: אפיק גבאי)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלונה – דג עירקי חמוץ מתוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    עומר

    בום עליכם!!! איזה מתכון מעולה!!! חולה אוכל עירקי באשר הוא

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה מלך! שנה טובה עומר 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להשתמש בדג קרפיון במקום ברמונדי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות