סלט אסיאתי משגע עם אטריות אורז ובוטנים
סלט אסיאתי משגע שכל כך קל להכין וכל בני המשפחה יזללו בהנאה. זהירות - אולי תמצאו את עצמכם רצים לקנות כרטיס טיסה למזרח הרחוק!
סלט אסיאתי משגע שכל כך קל להכין וכל בני המשפחה יזללו בהנאה. זהירות - אולי תמצאו את עצמכם רצים לקנות כרטיס טיסה למזרח הרחוק!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.3 קק״ל 685.1 קק״לפחמימות 96.2 גרם 384.6 גרםשומן 85.9 גרם 343.5 גרםנתרן 528.9 מ״ג 2115.5 מ״גחלבון 83.4 גרם 333.6 גרםסיבים תזונתיים 83.1 גרם 332.5 גרםשומן רווי 82.8 גרם 331.4 גרםכולסטרול 82.4 מ״ג 329.5 מ״גסידן 110.9 מ״ג 443.7 מ״גברזל 82.9 מ״ג 331.6 מ״גאשלגן 186.3 מ״ג 745.4 מ״גאבץ 82.9 מ״ג 331.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות171
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.3 קק״ל 685.1 קק״לפחמימות 96.2 גרם 384.6 גרםשומן 85.9 גרם 343.5 גרםנתרן 528.9 מ״ג 2115.5 מ״גחלבון 83.4 גרם 333.6 גרםסיבים תזונתיים 83.1 גרם 332.5 גרםשומן רווי 82.8 גרם 331.4 גרםכולסטרול 82.4 מ״ג 329.5 מ״גסידן 110.9 מ״ג 443.7 מ״גברזל 82.9 מ״ג 331.6 מ״גאשלגן 186.3 מ״ג 745.4 מ״גאבץ 82.9 מ״ג 331.6 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 171 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


סלט
-
1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”ממזרח מערב
-
1 בצל סגולקצוץ
-
1/2 כרוב סגולחתוך דק
-
1 כוס כוסברה
-
1/2 כוס נענע
-
2 גזריםמגורדים בפומפיה גסה
-
קצוץ דק (לא חובה)
-
1/2 בוטנים קלויים
רוטב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
3 כפות סירופ מייפל
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף שמן זית
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערב
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב

אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז במשך כ-5 דקות עד שהן מתרככות. מסננים את האטריות ומניחים בצד.
מבשלים את אטריות האורז במים עד שיתרככו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: נועה קנריק - מכינים את הבוטנים לקישוט: מכניסים את הבוטנים לשקית ודופקים עליה במרץ בעזרת מערוך, עד שהבוטנים נשברים, אבל לא הופכים לאבקה.
- מכינים את הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב מעבירים לצנצנת ומשקשקים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
משקשקים יחד את כל מרכיבי הרוטב. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: נועה קנריק - את כל הירקות ועשבי התיבול מכניסים לקערה גדולה ומערבבים יחד.
- חותכים את האטריות לרצועות באורך בינוני, כי הן ארוכות מאוד, ומוסיפים גם אותם לירקות.
- שופכים את הרוטב מעל למנה ומערבבים היטב.
- מגישים את הסלט בעיטור בוטנים קצוצים מעל.
סלט אסיאתי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: נועה קנריק
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז במשך כ-5 דקות עד שהן מתרככות. מסננים את האטריות ומניחים בצד.
- מכינים את הבוטנים לקישוט: מכניסים את הבוטנים לשקית ודופקים עליה במרץ בעזרת מערוך, עד שהבוטנים נשברים, אבל לא הופכים לאבקה.
- מכינים את הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב מעבירים לצנצנת ומשקשקים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- את כל הירקות ועשבי התיבול מכניסים לקערה גדולה ומערבבים יחד.
- חותכים את האטריות לרצועות באורך בינוני, כי הן ארוכות מאוד, ומוסיפים גם אותם לירקות.
- שופכים את הרוטב מעל למנה ומערבבים היטב.
- מגישים את הסלט בעיטור בוטנים קצוצים מעל.
בשיתוף עם מזרח מערב
עוד מתכונים לסלטים טעימים תמצאו כאן:

הכנתם את המתכון?
כן