סלט אסיאתי משגע עם אטריות אורז ובוטנים
סלט אסיאתי משגע שכל כך קל להכין וכל בני המשפחה יזללו בהנאה. זהירות - אולי תמצאו את עצמכם רצים לקנות כרטיס טיסה למזרח הרחוק!
סלט אסיאתי משגע שכל כך קל להכין וכל בני המשפחה יזללו בהנאה. זהירות - אולי תמצאו את עצמכם רצים לקנות כרטיס טיסה למזרח הרחוק!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.0 קק״ל 1892.1 קק״לפחמימות 81.3 גרם 325.1 גרםשומן 11.5 גרם 46.1 גרםנתרן 633.7 מ״ג 2534.8 מ״גחלבון 11.7 גרם 46.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 1.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 130.4 מ״ג 521.6 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 778.0 מ״ג 3112.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות473
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.0 קק״ל 1892.1 קק״לפחמימות 81.3 גרם 325.1 גרםשומן 11.5 גרם 46.1 גרםנתרן 633.7 מ״ג 2534.8 מ״גחלבון 11.7 גרם 46.6 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 19.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 1.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 130.4 מ״ג 521.6 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 778.0 מ״ג 3112.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 473 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1/2 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”ממזרח מערב
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ
-
1/2 כרוב סגול בינוניחתוך דק
-
1 כוס כוסברה
-
1/2 כוס נענע
-
2 גזרים בינונייםקלופים ומגורדים בפומפיה גסה
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ דק (לא חובה)
-
1/2 כוס בוטנים קלויים
רוטב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 יחידה שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
3 כפות סירופ מייפל
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף שמן זית
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערב
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז במשך כ-5 דקות עד שהן מתרככות. מסננים את האטריות ומניחים בצד.
- מכינים את הבוטנים לקישוט: מכניסים את הבוטנים לשקית ודופקים עליה במרץ בעזרת מערוך, עד שהבוטנים נשברים, אבל לא הופכים לאבקה.
- מכינים את הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב מעבירים לצנצנת ומשקשקים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- את כל הירקות ועשבי התיבול מכניסים לקערה גדולה ומערבבים יחד.
- חותכים את האטריות לרצועות באורך בינוני, כי הן ארוכות מאוד, ומוסיפים גם אותם לירקות.
- שופכים את הרוטב מעל למנה ומערבבים היטב.
- מגישים את הסלט בעיטור בוטנים קצוצים מעל.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז במשך כ-5 דקות עד שהן מתרככות. מסננים את האטריות ומניחים בצד.
- מכינים את הבוטנים לקישוט: מכניסים את הבוטנים לשקית ודופקים עליה במרץ בעזרת מערוך, עד שהבוטנים נשברים, אבל לא הופכים לאבקה.
- מכינים את הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב מעבירים לצנצנת ומשקשקים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- את כל הירקות ועשבי התיבול מכניסים לקערה גדולה ומערבבים יחד.
- חותכים את האטריות לרצועות באורך בינוני, כי הן ארוכות מאוד, ומוסיפים גם אותם לירקות.
- שופכים את הרוטב מעל למנה ומערבבים היטב.
- מגישים את הסלט בעיטור בוטנים קצוצים מעל.
בשיתוף עם מזרח מערב
עוד מתכונים לסלטים טעימים תמצאו כאן:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
רבע שורש ג’ינג’ר? חצי בוטנים קלויים? וואללה? יש לכם את זה ביותר רשלני טיפשי ומעצבן? ?
היי אבי,
טעויות לעתים נופלות.
אכן יש צורך ברבע שורש ג’ינג’ר, מדובר בערך ב-4 כפות ג’ינג’ר מגורר.
בנוגע לבוטנים – אכן הייתה חסרה אמת מידה (כוס), יש צורך בחצי כוס בוטנים – זה תוקן במתכון.
מודים לך על עירור תשומת הלב, שבוע טוב!