סלט וולדורף: המלך של שנות ה-80

סלט וולדורף בחמישה שלבים פשוטים להכנה. סלט של מתוק וחמוץ המכיל תפוחים, אגוזים ואננס במיונז, נשמע לא קשור? מבטיחים לכם שזה סלט שלא תצליחו להפסיק לאכול
סלט וולדורף בחמישה שלבים פשוטים להכנה. סלט של מתוק וחמוץ המכיל תפוחים, אגוזים ואננס במיונז, נשמע לא קשור? מבטיחים לכם שזה סלט שלא תצליחו להפסיק לאכול
  • יעל טל
שמרו
כשר
71 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    341
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 341.0 קק״ל 2728.0 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 194.4 גרם
    שומן 25.2 גרם 201.5 גרם
    נתרן 4.0 מ״ג 32.0 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 24.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.6 גרם 60.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 3.4 מ״ג 27.5 מ״ג
    סידן 30.3 מ״ג 242.7 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 326.3 מ״ג 2610.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    341
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 341.0 קק״ל 2728.0 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 194.4 גרם
    שומן 25.2 גרם 201.5 גרם
    נתרן 4.0 מ״ג 32.0 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 24.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.6 גרם 60.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 20.0 גרם
    כולסטרול 3.4 מ״ג 27.5 מ״ג
    סידן 30.3 מ״ג 242.7 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 326.3 מ״ג 2610.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור

סלט וולדורף הוא סלט הדגל של כל בופה וארוחה שמכבדים את עצמם בשנות ה-80, כשרק התחילו לדבר גורמה בישראל. מי שהביאה אותו לארץ לראשונה היא רות סירקיס (המלכה האם של כל מה שטוב) בספרה המעולה “מהמטבח באהבה”.

סלט הוולדורף הוא במקור ממטבח מלון וולדורף אסטוריה האגדי בעיר ניו יורק בשנת 1896. במקור לא היו בסלא הוולדורף לא אגוזים וגם לא אננס, מדובר בתוספות מודרניות של המאה ה-20.

אז מה זה בעצם סלט וולדורף?

סלט תפוחים, סלרי ואגוזים ברוטב מיונז. אומרים שבמקור לא השתמשו במיונז אלא בשמנת מתוקה, לא ניסינו אבל זה נראה לנו מצויין. מגישים את הסלט על עלי חסה גדולים ורעננים, ואם אתם ממש בענין של שנות ה-80, הוסיפו דובדבן מסוכר מעל, כולם יריבו עליו!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
יעל טל
X

71 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

תיבול


אופן הכנה

  1. מנקים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק דק (חותכים לחצי, כל חצי לפרוסות דקות ואז חותכים כמה פרוסות יחד לגפרורים דקים). מעבירים לקערה.
  2. חותכים באותו האופן את התפוחים (עם הקליפה וללא הליבה). מוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון (למנוע השחרה).
  4. מוסיפים את האגוזים והאננס לקערה.
  5. מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה.
סלט וולדורף: המלך של שנות ה-8
סלט וולדורף: המלך של שנות ה-80. צילום: הדס לפידות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט וולדורף: המלך של שנות ה-80

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (39)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, חשוב לקצוץ דק

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, רבקה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות