סלט וולדורף: המלך של שנות ה-80

סלט וולדרוף בחמישה שלבים פשוטים להכנה. סלט של מתוק וחמוץ המכיל תפוחים, אגוזים ואננס במיונז, נשמע לא קשור? מבטיחים לכם שזה סלט שלא תצליחו להפסיק לאכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

סלט וולדורף הוא סלט הדגל של כל בופה וארוחה שמכבדים את עצמם בשנות ה-80, כשרק התחילו לדבר גורמה בישראל. מי שהביאה אותו לארץ לראשונה היא רות סירקיס (המלכה האם של כל מה שטוב) בספרה המעולה “מהמטבח באהבה”.

סלט הוולדורף הוא במקור ממטבח מלון וולדורף אסטוריה האגדי בעיר ניו יורק בשנת 1896. במקור לא היו בסלא הוולדורף לא אגוזים וגם לא אננס, מדובר בתוספות מודרניות של המאה ה-20.

אז מה זה בעצם סלט וולדורף?

סלט תפוחים, סלרי ואגוזים ברוטב מיונז. אומרים שבמקור לא השתמשו במיונז אלא בשמנת מתוקה, לא ניסינו אבל זה נראה לנו מצויין. מגישים את הסלט על עלי חסה גדולים ורעננים, ואם אתם ממש בענין של שנות ה-80, הוסיפו דובדבן מסוכר מעל, כולם יריבו עליו!

מצרכים

סלט

תיבול

אופן הכנה

המרכיבים להכנת סלט וולדורף מהחלומות צילום: אפיק גבאי
המרכיבים להכנת סלט וולדורף מהחלומות צילום: אפיק גבאי
  1. מנקים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק דק (חותכים לחצי, כל חצי לפרוסות דקות ואז חותכים כמה פרוסות יחד לגפרורים דקים). מעבירים לקערה.
    מנקים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק דק. צילום: אפיק גבאי
    מנקים את גבעולי הסלרי וקוצצים דק דק. צילום: אפיק גבאי

    מעבירים את הסלרי הקצוץ לקערה. צילום: אפיק גבאי
    מעבירים את הסלרי הקצוץ לקערה. צילום: אפיק גבאי

  2. חותכים באותו האופן את התפוחים (עם הקליפה וללא הליבה). מוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון (למנוע השחרה).
  4. מוסיפים את האגוזים והאננס לקערה.

    מוסיפים את האגוזים והאננס לקערה. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את האגוזים והאננס לקערה. צילום: אפיק גבאי

  5. מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה.
    מוסיפים את המיונז. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את המיונז. צילום: אפיק גבאי
    סלט וולדורף - מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. צילום: אפיק גבאי
    סלט וולדורף - מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. צילום: אפיק גבאי

    סלט וולדורף - המלך של שנות ה-80 צילום: אפיק גבאי
    סלט וולדורף - המלך של שנות ה-80 צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 491.0 קק״ל 982.0 קק״ל
פחמימות 25.8 גרם 51.6 גרם
שומן 40.2 גרם 80.5 גרם
נתרן 79.0 מ״ג 158.1 מ״ג
חלבון 4.5 גרם 8.9 גרם
סיבים תזונתיים 9.2 גרם 18.4 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 8.3 גרם
כולסטרול 6.9 מ״ג 13.8 מ״ג
סידן 43.1 מ״ג 86.2 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 2.9 מ״ג
אשלגן 398.4 מ״ג 796.8 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (19)

Avatar

הצג עוד