סלט מיונז מושלם שכולם אוהבים

סלט מיונז הוא ה־סלט אצל המרוקאים, והוא נקרא כך למרות שהמרכיב העיקרי בו הוא תפוחי אדמה ולא מיונז, אבל מסורת זו מסורת
סלט מיונז הוא ה־סלט אצל המרוקאים, והוא נקרא כך למרות שהמרכיב העיקרי בו הוא תפוחי אדמה ולא מיונז, אבל מסורת זו מסורת
  • מירי כהן
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    597
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 596.7 קק״ל 3580.2 קק״ל
    פחמימות 58.4 גרם 350.7 גרם
    שומן 30.1 גרם 180.3 גרם
    נתרן 1186.1 מ״ג 7116.6 מ״ג
    חלבון 13.6 גרם 81.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרם
    כולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״ג
    סידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 345.0 מ״ג 2070.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    597
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 596.7 קק״ל 3580.2 קק״ל
    פחמימות 58.4 גרם 350.7 גרם
    שומן 30.1 גרם 180.3 גרם
    נתרן 1186.1 מ״ג 7116.6 מ״ג
    חלבון 13.6 גרם 81.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.4 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 31.1 גרם
    כולסטרול 212.7 מ״ג 1276.2 מ״ג
    סידן 55.1 מ״ג 330.4 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
    אשלגן 345.0 מ״ג 2070.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
22 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מבשלים את הביצים במים עם כפית מלח במשך 10 דקות ואז מקררים וקולפים. מפרידים בין החלמונים לחלבונים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בעזרת מעבד מזון. מעבירים למים שהרתחנו עם המלח והפלפל, ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  3. מפרידים את האפונים מתרמיליהם. כשתפוחי האדמה רכים, מוסיפים את האפונה למים הרותחים ל-10 דקות בישול נוספות.
  4. מערבבים את החלמונים עם החרדל (אפשר ידנית ואפשר בבלנדר מוט). כשהמחית אחידה, מוסיפים את המיונז ומערבבים.
  5. קוצצים את החלבונים לקוביות. קוצצים את המלפפון החמוץ לקוביות.
  6. מסננים את הירקות המבושלים ומעבירים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את החלבונים, המלפפון החמוץ והרוטב ומערבבים היטב (מירי עושה זאת בידיים).
  7. מוציאים עלים יפים וקטנים מהחסה העגולה, שישמשו כסירות, שוטפים אותם בעדינות ומייבשים. מניחים על כל סירה כמה כפות מהסלט ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.

    סירות של מירי כהן
    והכי טעים? עם ביס של מצה! צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט מיונז מושלם שכולם אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    עדי לוי

    מאוהבת בל ובמה שאת מייצגת מירי כהן אימא של אלין כהן את אלופה

    Avatar
    עדן

    כל מתכון של מירי כהן פצצה!!! ❤️

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות