סלט ירוק עם קייל, בטטות וטופו ברוטב סויה וצ׳ילי מתוק

סלט ירוק בריא ומרענן, עם בטטות בתנור, קייל וטופו, עם רוטב אסייתי משגע של סויה וצ'ילי מתוק. טעים, רענן ומלא ירקות
סלט ירוק בריא ומרענן, עם בטטות בתנור, קייל וטופו, עם רוטב אסייתי משגע של סויה וצ'ילי מתוק. טעים, רענן ומלא ירקות
  • Studio R.Y
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    447
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 446.6 קק״ל 2679.9 קק״ל
    פחמימות 89.4 גרם 536.3 גרם
    סוכר 45.9 גרם 275.2 גרם
    שומן 5.6 גרם 33.7 גרם
    נתרן 1338.0 מ״ג 8027.8 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 39.3 גרם
    סיבים תזונתיים 10.0 גרם 59.8 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 0.7 מ״ג 4.2 מ״ג
    סידן 119.8 מ״ג 719.0 מ״ג
    ברזל 9.6 מ״ג 57.6 מ״ג
    אשלגן 838.9 מ״ג 5033.5 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    447
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 446.6 קק״ל 2679.9 קק״ל
    פחמימות 89.4 גרם 536.3 גרם
    סוכר 45.9 גרם 275.2 גרם
    שומן 5.6 גרם 33.7 גרם
    נתרן 1338.0 מ״ג 8027.8 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 39.3 גרם
    סיבים תזונתיים 10.0 גרם 59.8 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 5.1 גרם
    כולסטרול 0.7 מ״ג 4.2 מ״ג
    סידן 119.8 מ״ג 719.0 מ״ג
    ברזל 9.6 מ״ג 57.6 מ״ג
    אשלגן 838.9 מ״ג 5033.5 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות בתנור


אופן הכנה

  1. מכינים את הבטטות: מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות שוות ומכניסים לקערה. מקלפים את הבצל, חותכים לרבעים ומוסיפים גם לקערה יחד עם הגזרים הקלופים והחתוכים לטבעות.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
  3. מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב, משטחים על תבנית עם נייר אפיה ומעבירים לאפיה בתנור למשך 25 דקות עד שהירקות מקבלים צריבה וגוון זהוב יפה. מוציאים ומניחים בצד.
  4. במקביל מכינים את הבלילה עבור הסלט והטופו: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת בלילה אחידה. במידה והבלילה מעט סמיכה ניתן להוסיף מעט שמן/מים לדילול.
  5. חותכים את הטופו למשולשים, טובלים כל משולש בבלילה ומטגנים כ- 2-3 דק׳ מכל צד במחבת עם מעט שמן (אנחנו השתמשנו בשמן זרעי ענבים, אפשר שמן זית או שמן צמחי אחר). מניחים בצד.
  6. חותכים את הקייל לחתיכות בגודל הרצוי, מומלץ חתיכות מעט גדולות. פורסים את התפוח והאגס לפרוסות.
  7. מסדרים את הסלט: בקערה מסדרים תחילה את הקייל, מעליו את יתר המרכיבים - הירקות בתנור, הטופו, האגס, התפוח והבוטנים.
  8. יוצקים על הסלט את הרוטב ומגישים, בתאבון.

    סלט קייל ברוטב סויה וצ׳ילי מתוק
    סלט קייל ברוטב סויה וצ׳ילי מתוק. צילום: Studio R.Y

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות