סלט מלפפונים עם עשבי תיבול, בצל שרוף וטחינה
מכינים ארוחה כבדה ומחפשים תוספת קלילה לצד הבשר? משה שגב מכין סלט מלפפונים עם עשבי תיבול והמון לימון. מגישים עם בצל שרוף, פלפל חריף וטחינה
מכינים ארוחה כבדה ומחפשים תוספת קלילה לצד הבשר? משה שגב מכין סלט מלפפונים עם עשבי תיבול והמון לימון. מגישים עם בצל שרוף, פלפל חריף וטחינה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 294.3 קק״ל 1177.2 קק״לפחמימות 23.3 גרם 93.3 גרםשומן 20.1 גרם 80.3 גרםנתרן 798.0 מ״ג 3192.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.1 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 112.3 מ״ג 449.0 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 607.1 מ״ג 2428.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות294
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 294.3 קק״ל 1177.2 קק״לפחמימות 23.3 גרם 93.3 גרםשומן 20.1 גרם 80.3 גרםנתרן 798.0 מ״ג 3192.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.1 גרםשומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 112.3 מ״ג 449.0 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 607.1 מ״ג 2428.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 294 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפל חריף קלוי
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
סלט
בצל שרוף
-
3 בצלים גדולים
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/4 כוס מים
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. אחרי שהוא מתקרר, מקלפים קלות את הקליפה.
- מכינים את הסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות באלכסון.
- קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה.
- כותשים את השום.
- מניחים בקערה גדולה את כל עשבי התיבול והמלפפונים, מוסיפים את שמן הזית, השום ומיץ הלימון ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מכינים את הבצל השרוף: חותכים את הבצל לרצועות עבות.
- מחממים את השמן במחבת פסים וצולים ארוכות את הבצל עד להשחמה. מניחים בצד.
- מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המים והמלח עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה. מעליה מניחים את הבצל השרוף ואת הפלפל החריף הקלוי.
אופן הכנה
- שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. אחרי שהוא מתקרר, מקלפים קלות את הקליפה.
- מכינים את הסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות באלכסון.
- קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה.
- כותשים את השום.
- מניחים בקערה גדולה את כל עשבי התיבול והמלפפונים, מוסיפים את שמן הזית, השום ומיץ הלימון ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מכינים את הבצל השרוף: חותכים את הבצל לרצועות עבות.
- מחממים את השמן במחבת פסים וצולים ארוכות את הבצל עד להשחמה. מניחים בצד.
- מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המים והמלח עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה. מעליה מניחים את הבצל השרוף ואת הפלפל החריף הקלוי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הי. כמה זמן מראש אפשר להכין את הסלט ו/או הרכיבים שלו?