סלט מלפפונים עם עשבי תיבול, בצל שרוף וטחינה

מכינים ארוחה כבדה ומחפשים תוספת קלילה לצד הבשר? משה שגב מכין סלט מלפפונים עם עשבי תיבול והמון לימון. מגישים עם בצל שרוף, פלפל חריף וטחינה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

פלפל חריף קלוי

סלט

בצל שרוף

טחינה

אופן הכנה

  1. שורפים את הפלפל החריף על אש גלויה עד שהוא משחיר. אחרי שהוא מתקרר, מקלפים קלות את הקליפה.
  2. מכינים את הסלט: חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות באלכסון.
  3. קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה.
  4. כותשים את השום.
  5. מניחים בקערה גדולה את כל עשבי התיבול והמלפפונים, מוסיפים את שמן הזית, השום ומיץ הלימון ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. מכינים את הבצל השרוף: חותכים את הבצל לרצועות עבות.
  7. מחממים את השמן במחבת פסים וצולים ארוכות את הבצל עד להשחמה. מניחים בצד.
  8. מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המים והמלח עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  9. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה. מעליה מניחים את הבצל השרוף ואת הפלפל החריף הקלוי.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 294.3 קק״ל 1177.2 קק״ל
פחמימות 23.3 גרם 93.3 גרם
שומן 20.1 גרם 80.3 גרם
נתרן 798.0 מ״ג 3192.0 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 24.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.8 גרם 23.2 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 115.4 מ״ג 461.7 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 14.9 מ״ג
אשלגן 614.1 מ״ג 2456.6 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    Michal Shavit

    הי. כמה זמן מראש אפשר להכין את הסלט ו/או הרכיבים שלו?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody