סלט עוף, מנגולד וצימוקים של יונתן רושפלד

הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף מכובס? אל לכם לבזבז אותו! הכינו את הסלט של רושפלד, סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף, צימוקים וחריף שיקפיץ את שולחן החג
הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף מכובס? אל לכם לבזבז אותו! הכינו את הסלט של רושפלד, סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף, צימוקים וחריף שיקפיץ את שולחן החג
  • יונתן רושפלד
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    395
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 394.7 קק״ל 2368.1 קק״ל
    פחמימות 25.2 גרם 151.0 גרם
    שומן 18.7 גרם 112.0 גרם
    נתרן 498.9 מ״ג 2993.5 מ״ג
    חלבון 37.3 גרם 223.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 14.9 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 80.4 מ״ג 482.6 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    אשלגן 826.5 מ״ג 4958.8 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 23.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    395
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 394.7 קק״ל 2368.1 קק״ל
    פחמימות 25.2 גרם 151.0 גרם
    שומן 18.7 גרם 112.0 גרם
    נתרן 498.9 מ״ג 2993.5 מ״ג
    חלבון 37.3 גרם 223.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 14.9 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 80.4 מ״ג 482.6 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    אשלגן 826.5 מ״ג 4958.8 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 23.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
  2. חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים קטן ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול על כיריים ומעבירים את המנגולד לסיר. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  4. פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מקטינים את האש ומבשלים 25 דקות.
  7. פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל בלי הנוזלים שלו לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט עוף, מנגולד וצימוקים של יונתן רושפלד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שירה כהן

    רעיון מצויין לעוף שנשאר לי בשבת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות