עוף טוב - מהמשק לצלחת

סלט עוף, מנגולד וצימוקים של יונתן רושפלד

הכנתם מרק עוף גדול ונותר לכם עוף מכובס? אל לכם לבזבז אותו! הכינו את הסלט של רושפלד, סלט מנגולד חגיגי בהשפעה סורית, עם עוף, צימוקים וחריף שיקפיץ את שולחן החג
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מסירים מהעוף המבושל את העור ומחלצים פיסות בשר נקיות מעצמות. מעבירים לקערה.
  2. חותכים את המנגולד: את החלק הלבן קוצצים קטן ואת החלק הירוק פורסים לחתיכות גדולות יותר.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול ומעבירים את המנגולד לסיר. מכניסים תחילה את החלק הלבן ואחרי כמה דקות מוסיפים את החלק הירוק. מטגנים כ־3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  4. פורסים את הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר, מטגנים עוד דקה-שתיים תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את מיץ הרימונים, מיץ הלימון, המלח, הצימוקים והזיתים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים את נתחי העוף לסיר, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השום, מערבבים, מקטינים את האש ומבשלים 25 דקות.
  7. פורסים את הבצלים לטבעות דקות. מעבירים את הסלט המבושל בלי הנוזלים שלו לצלחת הגשה ומפזרים מעל טבעות בצל. מערבבים מעט ועורמים מעל עשבי תיבול: בצל ירוק, שמיר ועלי חרדל, אם יש. יוצקים מעל הכול את נוזלי הסלט, ממליחים מעט, מוסיפים עוד קצת בצל, מזלפים מעל מעט שמן זית וסוחטים עוד מיץ לימון טרי.

    סלט עוף רושפלד
    סלט עוף חגיגי במיוחד. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 394.7 קק״ל 2368.1 קק״ל
פחמימות 223.5 גרם 1341.0 גרם
שומן 211.3 גרם 1267.8 גרם
נתרן 550.6 מ״ג 3303.5 מ״ג
חלבון 200.8 גרם 1204.9 גרם
סיבים תזונתיים 200.9 גרם 1205.7 גרם
שומן רווי 199.8 גרם 1198.7 גרם
כולסטרול 198.3 מ״ג 1190.0 מ״ג
סידן 271.0 מ״ג 1626.0 מ״ג
ברזל 200.1 מ״ג 1200.6 מ״ג
אשלגן 671.5 מ״ג 4029.2 מ״ג
אבץ 198.6 מ״ג 1191.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

הצג עוד