סלט תירס טרי אסיאתי: פיקנטי, מתקתק ומשגע!
סלט תירס מהמטבח של דניאל ונדב, הזוג שהפליא ללהטט במטבח האסיאתי בתוכנית MKR. סלט אסיאתי מתירס טרי שמוגש בטמפרטורת החדר ברוטב משגע
סלט תירס מהמטבח של דניאל ונדב, הזוג שהפליא ללהטט במטבח האסיאתי בתוכנית MKR. סלט אסיאתי מתירס טרי שמוגש בטמפרטורת החדר ברוטב משגע
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.0 קק״ל 679.6 קק״לפחמימות 15.0 גרם 119.9 גרםסוכר 1.5 גרם 11.8 גרםשומן 1.9 גרם 15.5 גרםנתרן 198.3 מ״ג 1586.5 מ״גחלבון 2.3 גרם 18.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.9 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות85
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.0 קק״ל 679.6 קק״לפחמימות 15.0 גרם 119.9 גרםסוכר 1.5 גרם 11.8 גרםשומן 1.9 גרם 15.5 גרםנתרן 198.3 מ״ג 1586.5 מ״גחלבון 2.3 גרם 18.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.9 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 85 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 קלחי תירס טרי
-
1 כף שמן זית
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1 כוס כוסברהעלים שטופים ומופרדים
-
גבעול בצל ירוקפרוס לפרוסות דקות
-
4 שיני שוםפרוסות לפרוסות דקיקות
-
5 עלי קפיר ליים טריקצוץ לרצועות דקיקות (לא חובה)
-
טיפה פלפל צ’ילי אדוםחריף, חתוך לעיגולים
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את קלחי התירס למשך כ-10 דקות.
- מוציאים את הקלחים, מסננים, מצננים ומפרידים בעזרת סכין גדולה את הגרגירים מהקלח.
- בנוסף, מכניסים לקערה את גרגרי התירס, את השום ושמן הזית, ומערבבים היטב.
- מלהיטים מחבת ומקפיצים את תערובת גרגרי התירס, השום והפלפל החריף למשך 2 דקות תוך כדי ערבוב, נזהרים שהשום לא ייחרך.
- מוסיפים את רוטב הסויה והצ’ילי המתוק, וגם מעט פלפל שחור. טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח.
- מוזגים את הסלט לקערה ומצננים.
- לאחר שהתירס בטמפרטורת החדר, מוסיפים את הבצל, הכוסברה והכפיר ליים.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את קלחי התירס למשך כ-10 דקות.
- מוציאים את הקלחים, מסננים, מצננים ומפרידים בעזרת סכין גדולה את הגרגירים מהקלח.
- בנוסף, מכניסים לקערה את גרגרי התירס, את השום ושמן הזית, ומערבבים היטב.
- מלהיטים מחבת ומקפיצים את תערובת גרגרי התירס, השום והפלפל החריף למשך 2 דקות תוך כדי ערבוב, נזהרים שהשום לא ייחרך.
- מוסיפים את רוטב הסויה והצ’ילי המתוק, וגם מעט פלפל שחור. טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח.
- מוזגים את הסלט לקערה ומצננים.
- לאחר שהתירס בטמפרטורת החדר, מוסיפים את הבצל, הכוסברה והכפיר ליים.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מנה מתאימה לליל הסדר