סלמון ברוטב תפוז וסויה

סלמון אפוי ברוטב תפוז וסויה - מנה נהדרת לארוחה חגיגית. עם עומק טעמים של סלמון, חמצמצות של תפוז ומליחות של סויה - מנה שהיא שלמות בצלחת
סלמון אפוי ברוטב תפוז וסויה - מנה נהדרת לארוחה חגיגית. עם עומק טעמים של סלמון, חמצמצות של תפוז ומליחות של סויה - מנה שהיא שלמות בצלחת
  • Studio R.Y
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    573
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 573.3 קק״ל 2293.0 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 97.9 גרם
    שומן 33.2 גרם 132.9 גרם
    נתרן 272.7 מ״ג 1090.7 מ״ג
    חלבון 41.6 גרם 166.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 14.8 גרם 59.1 גרם
    כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 12.6 מ״ג 50.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 52.9 מ״ג 211.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    573
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 573.3 קק״ל 2293.0 קק״ל
    פחמימות 24.5 גרם 97.9 גרם
    שומן 33.2 גרם 132.9 גרם
    נתרן 272.7 מ״ג 1090.7 מ״ג
    חלבון 41.6 גרם 166.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 14.8 גרם 59.1 גרם
    כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 12.6 מ״ג 50.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 52.9 מ״ג 211.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
Studio R.Y
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון

  • נתח שמספיק ל-4 מנות. אפשר לבקש בחנות שיפרסו את הנתח או לפרוס בעצמכם.

רוטב

מצע תפוזים


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
  2. מכינים את הסלמון: פורסים את נתח הסלמון ל-4 פרוסות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  3. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ובעזרת גבעולי הרוזמרין יוצקים על נתחי הסלמון.
  4. מקשטים בפלחי תפוז ורוזמרין ומעבירים את הסלמון לאפייה בתנור למשך כ-12 דקות. זהירות לא לייבש את הדג.
  5. מכינים את התפוזים: מפלטים תפוז, ומטגנים קלות יחד עם חמאה במחבת עד לקבלת תערובת אחידה ושהפילטים מתפרקים.
  6. מוסיפים את הסוכר, המלח והצ׳ילי הגרוס ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. במידה ומסמיך יתר על המידה ניתן לדלל במעט מים.
  7. מגישים - מניחים בבסיס הצלחת מעט מבלילת התפוז שהכנו במחבת, ועליה נתח סלמון. מקשטים במעט גרידת תפוז ומגישים. בתאבון וחג שמח.

    סלמון ברוטב סויה ותפוזים
    סלמון ברוטב סויה ותפוזים. צילום: Studio R.Y

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות