סלמון ובצל אפויים בתנור עם צ׳יפס ומיונז

איך מכינים ארוחה שלמה בחצי שעה? משה שגב מכין מנה נהדרת של סלמון ובצל אפויים בתנור בתוספת צ׳יפס ומיונז עם טוויסט. ארוחה זריזה וקלה להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

צ'יפס

מיונז לימוני

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות טורבו, או לחום הגבוה ביותר. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורסים את הבצל לטבעות דקות, קוצצים גס את הפטרוזיליה. קוצצים את השום, חותכים את תפוחי האדמה לפלחים. מגררים את קליפת הלימון בפומפייה וסוחטים את המיץ.
  3. מחלקים את פילה הסלמון ל-6 חתיכות במשקל 150-200 גרם.
  4. מכינים את הדגים: שמים בקערה בצל, שום, סומק, פטרוזיליה, שמן זית, פלפל ומלח ומערבבים. משטחים את התערובת על התבנית ומניחים מעל את הסלמון עם העור כלפי מעלה. אופים במשך 7-9 דקות, או עד שעור הסלמון נהיה פריך.
  5. מכינים את הצ’יפס: מערבבים את תפוח האדמה עם שמן זית ומלח ומכניסים למולטי פריי. מוציאים כאשר הצ’יפס פריך.
  6. מכינים את המיונז: שמים בקערה את כל הרכיבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  7. מגישים את הדג עם הבצל, צ’יפס והמיונז.

הערות

  • ניתן להכין את הצ'יפס גם בתנור או במחבת
  • כל נתח דג אמור לשקול 150-200 גרם

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 262.4 קק״ל 1574.5 קק״ל
פחמימות 8.3 גרם 50.0 גרם
שומן 24.2 גרם 145.3 גרם
נתרן 978.1 מ״ג 5868.4 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 10.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.5 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 20.7 גרם
כולסטרול 4.6 מ״ג 27.5 מ״ג
סידן 37.9 מ״ג 227.1 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 164.6 מ״ג 987.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody