
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים טריים
-
100 גרם חמאה טרהמומסת או 3/4 כוס שמן קנולה (אני מעדיפה כי נותן בצק יותר גמיש).
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות מים פושריםמתחילים במינימום ומוסיפים רק עד שהבצק מתאחד ולא נותר קמח בקערה
-
1 כף מלח דק
מילוי
-
250 גרם גבינת ריקוטה מלוחהגבינה מלוחה
-
250 גרם גבינה צפתית 5%
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
1/4 כוס חלב 3%לאיחוד – ייתכן ולא תצטרכו להשתמש בהכל, או שתצטרכו להוסיף מעט
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק לפי הסדר כשהמלח אחרון לקערת מיקסר.
- לשים בקרס לישה כ-5 דקות על מהירות איטית-בינונית ורק עד שמתאחד (כדאי לעצור מדי פעם ולהפריד את הבצק שנדבק לקערה עם לקקן) ומקבלים גוש בצק נח, מבריק ולא רך מאוד.
- מזלפים מעט שמן על הבצק, הופכים בקערה עד שמצופה כולו בשמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה. הבצק תופח מאוד וכמעט גולש מהקערה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה ומניחים בצד.
- מוציאים את הבצק, מרדדים למלבן אחיד וגדול ובעובי של כ-4 מ”מ וקורצים לעיגולים בכוס זכוכית גדולה.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מכניסים למרכז כל עיגול בצק כף יפה עם מילוי ומקפלים לחצי. מהדקים היטב ובכח (לא לפחד על הבצק, הוא לא נקרע) במזלג את השוליים באופן הדוק כדי לוודא שהסמבוסקים לא ייפתחו באפייה.
- מסדרים את בתבנית תנור גדולה עם נייר אפייה ורווחים קטנים ביניהם, מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב וזורים שומשום בנדיבות!
- אופים כ-25 דקות או עד שהסמבוסקים זהובים היטב ונפרדים מנייר האפייה.
- מדובר על מעדן מלכים שלא ניתן להפסיק לאכול ובד”כ כל ה50 שיוצאים מהמתכון הזה מחוסלים כמעט מיידית חמים מהתנור.
- אם באורח פלא לא חוסלו כולם-מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או במקפיא.
סמבוסק גבינות. צילום: אתר טרה מתכון מתוך אתר טרה
הערות
- לא לוותר על תועפות השומשום מעל שנקלה בתנור ומוסיף המון טעם.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
50
מנות
קלוריות
35.4
קק״ל
1771.2
קק״ל
פחמימות
1.5
גרם
74.0
גרם
שומן
2.5
גרם
123.6
גרם
נתרן
238.6
מ״ג
11930.4
מ״ג
חלבון
1.8
גרם
92.1
גרם
סיבים תזונתיים
0.1
גרם
5.0
גרם
שומן רווי
0.4
גרם
22.3
גרם
כולסטרול
12.0
מ״ג
601.8
מ״ג
סידן
50.6
מ״ג
2527.6
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
5.3
מ״ג
אשלגן
17.7
מ״ג
886.7
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
9.4
מ״ג
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- פיקניק
- שבועות
תגובות (4)
האם אפשר להמיר אתת השמרים הטריים ליבשים?
אפשר להמיר את השמרים. מצורף לינק עם הסבר מדויק יצד להמיר את השמרים: https://foody.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9d/?auto=1
בהצלחה!
היי, איך מכינים את המלית?
מערבבים בקערה את חומרי המילוי (הגבינות, הקמח, הביצה וכו’) עד לתערובת אחידה ומניחים בצד עד לשלב מילוי הבצק. בהצלחה!