סנו רקע

ססגונית ודלת קלוריות: מנת חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים

מנה שילדים אוהבים ולא פחות מכך המבוגרים. חזה חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים, מנה רבת טעמים, בריאה ודלת קלוריות
מנה שילדים אוהבים ולא פחות מכך המבוגרים. חזה חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים, מנה רבת טעמים, בריאה ודלת קלוריות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    281
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 281.1 קק״ל 1124.4 קק״ל
    פחמימות 109.7 גרם 438.9 גרם
    שומן 107.6 גרם 430.3 גרם
    נתרן 724.0 מ״ג 2895.9 מ״ג
    חלבון 95.5 גרם 382.2 גרם
    סיבים תזונתיים 97.1 גרם 388.5 גרם
    שומן רווי 95.6 גרם 382.5 גרם
    כולסטרול 93.8 מ״ג 375.0 מ״ג
    סידן 135.0 מ״ג 540.1 מ״ג
    ברזל 94.6 מ״ג 378.3 מ״ג
    אשלגן 479.6 מ״ג 1918.5 מ״ג
    אבץ 94.0 מ״ג 376.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    281
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 281.1 קק״ל 1124.4 קק״ל
    פחמימות 109.7 גרם 438.9 גרם
    שומן 107.6 גרם 430.3 גרם
    נתרן 724.0 מ״ג 2895.9 מ״ג
    חלבון 95.5 גרם 382.2 גרם
    סיבים תזונתיים 97.1 גרם 388.5 גרם
    שומן רווי 95.6 גרם 382.5 גרם
    כולסטרול 93.8 מ״ג 375.0 מ״ג
    סידן 135.0 מ״ג 540.1 מ״ג
    ברזל 94.6 מ״ג 378.3 מ״ג
    אשלגן 479.6 מ״ג 1918.5 מ״ג
    אבץ 94.0 מ״ג 376.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
  2. ראשית, מרפדים תבנית גדולה ביריעת סנו סושי- נייר פייה טבעי ומסדרים בה במרווחים את חתיכות חזה העוף.

    חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים 3
    מרפדים את התבנית בנייר אפייה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  3. שנית, מערבבים בקערית את שמן הזית, מיץ הלימון, גרידת הלימון והדבש.
  4. נוסף על כך, מושחים את חזה העוף בתערובת ויוצקים מעל את השאריות. מתבלים את העוף במלח ופלפל.
  5. כעת מניחים בין הפרוסות ומסביב ענפי עגבניות שרי ומפזרים זיתים וענפי תימין.

    חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים 4
    מוסיפים את עגבניות השרי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

  6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ובסנו סושי - רדיד אלומיניום.
  7. אופים את העוף בתנור במשך 15 דקות כשהוא מכוסה.
  8. מורידים את נייר האלומיניום ושוב צולים את העוף במשך 10-15 דקות נוספות, או עד שהעוף מתחיל להשחים ועגבניות השרי מתכווצות ומתחילות להיחרך.
  9. כשהעוף שחום ומבושל מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.

    חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים 2
    חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ססגונית ודלת קלוריות: מנת חזה עוף צלוי עם עגבניות וזיתים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    Lizzy Shaanan

    כתבתם שצריך להגיש מייד. אם אני מעדיפה להכין את זה יום-יומיים לפני, זה יהיה פחות מוצלח?

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, כי חזה העוף מתייבש מהר ולא נשמר היטב. לכן מומלץ להגיש את המנה ביום ההכנה.

    Avatar
    Lizzy Shaanan

    אפשר גם להכין יום-יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, מכיוון שחזה העוף מתייבש מהר ולא נשמר היטב. יש להגיש ביום ההכנה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות