ספרינג רולז במילוי ירקות ועוף

שר פיטנס מסדרת לכם ארוחת צהריים או ערב קלילה וכיפית - ספרינג רולז, דפי אורז ממולאים בעוף בסגנון אסייתי ובירקות. מנה בריאה וטעימה לנמנעים מפחמימות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

ספרינג רולז

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים את אטריות השעועית ומכסים במים רותחים עד לכיסוי מלא של האטריות. סוגרים ומניחים לאטריות להתרכך במשך 10 דקות. מסננים ומשאירים בקערה.
  2. חותכים את העוף לרצועות דקות וצורבים במחבת משומנת במעט תרסיס שמן זית עד שהעוף משנה את צבעו ומזהיב. דקה לפני הסיום מזלפים את הסויה או הטריאקי ומעט מלח וממשיכים לערבב עד שהרוטב נספג בעוף. מוציאים ומניחים בקערה בצד.
  3. חותכים את הפטריות לפרוסות ומקפיצים במשך 2 דקות באותה מחבת עד שהפטריות צרובות ומתרככות מעט. ממליחים מעט ושמים בקערה נפרדת.
  4. יוצרים גפרורים דקים מאוד מהגזר בעזרת קולפן ג’וליניים או קולפים עם קולפן רגיל לפרוסות דקות, מניחים את הפרוסות אחת מעל השנייה וחותכים לרצועות. מניחים בקערה נפרדת.
  5. חותכים את הכרוב והזוקיני לרצועות דקות מאוד ומניחים כל אחד מהם בקערה נפרדת. פורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות ומניחים בקערה נפרדת.
  6. מרכיבים את הספרינג רולז: טובלים כל דף אורז במים (אפשר לשים מים בקערה עמוקה או מתחת לברז - אין צורך במים חמים) למשך 5 שניות ומעבירים למשטח העבודה. עדיף על צלחת גדולה ושטוחה או קרש חיתוך מפלסטיק.
  7. מניחים בתחתית דף האורז קצת מכל דבר - הירקות, עשבי התיבול והצ’ילי, אטריות השעועית והעוף. סוגרים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לצורת אגרול כמה שיותר הדוק.
  8. מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום ומגררים את הג’ינג’ר. מערבבים את כל רכיבי הרוטב וטובלים את הספרינג רולז ברוטב.

הערות

  • במקום עוף ניתן להשתמש בטופו
  • במקום אטריות שעועית אפשר להשתמש באטריות אורז
  • לאקסטרה טעם ניתן להוסיף למילוי הספרינג רול גם עלי נענע קטנים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 57.3 קק״ל 916.9 קק״ל
פחמימות 11.5 גרם 184.4 גרם
שומן 7.7 גרם 122.8 גרם
נתרן 372.8 מ״ג 5964.2 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 28.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 28.5 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 26.5 מ״ג 423.2 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 7.6 מ״ג
אשלגן 245.2 מ״ג 3923.5 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody