עוגה אישית בסגנון היער השחור של השף תום פרנץ

היער השחור היא שילוב קלאסי בין שוקולד, דובדבנים וקצפת שיושבים על תחתית עשויה עוגה. תום פרנץ משדרג את בסיס העוגה לעוגת שוקולד עסיסית ויוצר קינוח אישי מושלם
היער השחור היא שילוב קלאסי בין שוקולד, דובדבנים וקצפת שיושבים על תחתית עשויה עוגה. תום פרנץ משדרג את בסיס העוגה לעוגת שוקולד עסיסית ויוצר קינוח אישי מושלם
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 473.5 קק״ל 5681.9 קק״ל
    פחמימות 43.9 גרם 526.5 גרם
    שומן 32.1 גרם 385.7 גרם
    נתרן 284.4 מ״ג 3412.3 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 54.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.2 גרם
    שומן רווי 13.8 גרם 166.1 גרם
    כולסטרול 82.4 מ״ג 989.2 מ״ג
    סידן 79.3 מ״ג 951.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 889.6 מ״ג 10674.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 16.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 473.5 קק״ל 5681.9 קק״ל
    פחמימות 43.9 גרם 526.5 גרם
    שומן 32.1 גרם 385.7 גרם
    נתרן 284.4 מ״ג 3412.3 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 54.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.2 גרם
    שומן רווי 13.8 גרם 166.1 גרם
    כולסטרול 82.4 מ״ג 989.2 מ״ג
    סידן 79.3 מ״ג 951.5 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 889.6 מ״ג 10674.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 16.2 מ״ג
    סגור

אחד הדברים שהכי אהבתי כילד זה כשאמא שלי הכינה לנו את עוגת היער השחור. עוגה גרמנית קלאסית שמכירים בכל העולם. בגינה שלנו צמח עץ דובדבנים חמוצים, והתפקיד שלי ושל אחי היה לקטוף את כל הפירות. אמא שלי הכינה מהם שימורים בסירופ שאחר כך השתלבו בעוגה זו, שמכינים משכבות של טורט שוקולד, קרם שוקולד ודובדבנים ולבסוף קצפת, ועיטורי שוקולד העוגה קצת תקועה אי שם בשנות ה-80 ולכן החלטתי לתת פרשנות שלי לעוגה המופלאה ולהגיש אותה בצורה אוורירית יותר בכוסות אישיות בשכבות מפנקות של עוגת שוקולד עסיסית (ולא טורט יבש כמו במקור), קרם קצפת מעולה ומרקחת דובדבנים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

מרקחת הדובדבנים

קרם

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה, מערבבים יחד קמח תופח, אבקת קקאו ואבקת שוקו, מלח וסוכר.
  3. בקערה גדולה נפרדת, טורפים יחד לבלילה אחידה את שמן הקנולה, ביצה ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את המים החמים וטורפים שוב לבלילה אחידה. שימו לב שהמים לא יהיו חמים מדי שלא יבשלו את הביצה.
  5. מוסיפים לסירוגין מעט מתערובת הקמח ולאחר שהיא נטמעת מוסיפים עוד וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם הקמח והנוזלים מתמזגים לתערובת אחידה. להיזהר לא לערבב יתר על המידה כי אז יתקבל מרקם דחוס מדיי.
  6. אופים בתבנית אינגליש קייק משומנת כ-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  7. מכינים את המרקחת: בסיר קטן מביאים לרתיחה יחד את הדובדבנים הסוכר והקורנפלור, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות עד להסמכה. שומרים בצד בטמפרטורת החדר.
  8. מכינים את הקרם: מעבירים את כל מצרכי הקרם לקערת המיקסר (או קערה עם מיקסר ידני) ומקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
  9. מרכיבים את הקינוח: בכוסות אישיות, בתחתית הכוס מפזרים קוביות מחצי פרוסת עוגה, מעל 2 כפות מהקרם, ומעל 2 כפות מתערובת הדובדבנים. חוזרים על השכבות שוב. מקשטים בגילופי שוקולד ודובדבן טרי מעל.

טיפ:

* גילוף השוקולד- בעזרת קולפן ירקות פשוט “קולפים” טבלת שוקולד מקוררת. שומרים בצד עד ההגשה.

עוגה אישית בסגנון היער השחור (צילום: תום פרנץ)
עוגה אישית בסגנון היער השחור (צילום: תום פרנץ)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגה אישית בסגנון היער השחור של השף תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Vered Carmel Dahbash

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות