עוגה שגם השכנים יריחו: עוגת מייפל ופקאן מושלמת

אכלתם פעם עוגה שהריח שלה שולח כמו נשיקות באוויר? אסי רוז הכינה בדיוק עוגה כזאת ולנו יש את המתכון לעוגת המייפל והפקאן שלה בזמן שכולם צריכים קצת נשיקות ונחמה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

יש איזה הסכם מדיני עולמי ששילוב בין מייפל ופקאן זה מושלם. אחת העוגות החביבות עלי ביותר.

עוגה שהארומה שלה מנשקת את כל מי שעובר ברחוב, עוגה שהקרמבל שלה סוחף את הפה לחוויית מרקמים מופלאה. עוגה שמיישרים, מיישרים כל רגע. מיישרים ואז זוללים מלא מלא פירורים שנפלו במהלך היישור.

הדביקות של העוגה הופכת את הכל לחווייתי עוד יותר, ואתם שואלים למה? כי אין בעולם פעולה יותר כיפית מלקק את האצבעות. בימינו אנו עדיף לעשות את הפעולה הזו אחרי ששטפתם ידיים טוב טוב טוב 😉

בקיצור, אני מתחילה בלהכין את עצמי לפסח, לחג עם הכי הרבה מטעמים וחגיגות.

מנקה כל פינה ומתמסרת לחופש שניתן לכולנו.

בתוך הניקיונות צריך נחמה, ולאור המצב צריך נחמה גדולה עוד יותר ולכן התחלתי לערבב לנו עוגה, עוגת מייפל פקאן דביקה ופירורית.

היא יצאה מהתנור והשכנה ממול סימנה לי שלום חנפני מהחלון, ידעתי שהיא הריחה את העוגה שלי, כי הריח נישק את כולנו, לא רק את מי שבבית אלא גם את מי שנמצא בקרבתו.

ציננתי אותה ממש קצת כי לא יכולנו להתאפק, חתכנו אותה ושלחתי לה חתיכה, חתיכה מפנקת וטובה.

אנחנו עמדנו לצד השיש ויישרנו, יישרנו את העוגה וצחקנו מלא כי הפירורים ברחו לכל אחד מאיתנו והתחלנו לרדוף אחריהם, הם כאלה קריספיים ומתוקים שהם הופכים את חווית האכילה למשגעת.

המתכון מותאם למצב, עם מלא אופציות לשינויים כדי שתוכלו להתאימו למטבח שלכם ולמצרכים שמחכים לכם בארון כדי שתעשו מהם קסמים.

כמה דקות בודדות וגם אצלכם הריח של העוגה ינשק את כולם.

ימי פירורים מאושרים

מצרכים

טופינג

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים בבלנדר או בקערה את הביצים, השמן, החלב, המייפל והסוכר.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים הקמח תירס, הקמח שקדים והאבקת אפייה.
  4. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה ומעט רטובה ודלילה.
  5. מעבירים את המסה לתבנית אפייה ומפזרים על כל החלק העליון שלה פירורי פקאנים, שימו לב לדחוס מעט את הפירורים לתוך התערובת.
  6. מכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות על חום של 180 מעלות.
  7. לפני ההגשה אני אוהבת לזלף עוד רבע כוס מייפל על כל העוגה.

    עוגת מייפל ופקאן. צילום: אסי רוז
    עוגת מייפל ופקאן. צילום: אסי רוז

הערות

  • למי שרוצה לשנות את תערובת הקמחים ניתן להחליפה לכוס ו3/4 של קמח לבן/ קמח כוסמין (מכילים גלוטן)
  • לגבי תחליף לקמח תירס ניתן להשתמש בקמח אורז
  • ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2167.5 קק״ל 2167.5 קק״ל
פחמימות 238.3 גרם 238.3 גרם
שומן 120.8 גרם 120.8 גרם
נתרן 1357.1 מ״ג 1357.1 מ״ג
חלבון 42.2 גרם 42.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
שומן רווי 20.2 גרם 20.2 גרם
כולסטרול 1026.0 מ״ג 1026.0 מ״ג
סידן 679.4 מ״ג 679.4 מ״ג
ברזל 10.3 מ״ג 10.3 מ״ג
אשלגן 1396.5 מ״ג 1396.5 מ״ג
אבץ 19.4 מ״ג 19.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody