
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-40 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים12
מצרכים
-
100 גרם גבינה כחולה
-
50 גרם גבינת מנצ’גו
-
150 גרם חמאה רכה
-
1 1/4
כוסות או 175 גרם קמח לבן
-
1
כף או 10 גרם קורנפלור
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אבקת סוכר
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
-
1/2 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
- חותכים את המנצ’גו לקוביות קטנות. קוצצים את שני סוגי האגוזים.
- שמים את כל הרכיבים, פרט לאגוזים, בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את האגוזים ומערבלים עוד 1/2 דקה רק עד שהאגוזים נטמעים בבצק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומגלגלים כל חלק לצורת רולדה בעובי 5 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות, או למשך הלילה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. טורפים את הביצה. מניחים נייר אפייה על השיש ומפזרים באמצע פס שומשום.
- מברישים את הבצק בביצה ומגלגלים את גליל הבצק בשומשום.
- פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ, מסדרים על התבנית במרווחים ואופים במשך 12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
- מצננים ורק אז מכניסים לצנצנת.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
30
מנות
קלוריות
94.9
קק״ל
2847.1
קק״ל
פחמימות
8.3
גרם
249.3
גרם
שומן
7.4
גרם
221.9
גרם
נתרן
156.7
מ״ג
4700.1
מ״ג
חלבון
2.4
גרם
71.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
12.3
גרם
שומן רווי
3.6
גרם
106.8
גרם
כולסטרול
24.6
מ״ג
737.3
מ״ג
סידן
44.0
מ״ג
1321.4
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
8.1
מ״ג
אשלגן
26.4
מ״ג
790.7
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
10.4
מ״ג
תגובות (0)