עוגיות דלעת בציפוי צ’אי

עוגיות כאלה עוד לא טעמתם! עוגיות רכות ונימוחות עם דלעת, בציפוי מיוחד בטעם צ'אי. מושלמות ליד השתייה החמה או סתם לנשנוש מקורי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגיות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, הל ומלח.
  3. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. מאדים בסיר אידוי עד שהדלעת רכה מאוד ואז טוחנים במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט.
  4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כשלוש דקות. מוסיפים מחית דלעת, תמצית וניל וביצה.
  5. כשהכול אחיד מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים. מערבבים בעזרת מרית עד אחידות. אם העיסה רכה מאוד לעבודה אפשר לקרר אותה חצי שעה.
  6. יוצרים תלוליות בעזרת כפית על גבי נייר האפייה, העוגיות מתרחבות וגדלות מאוד באפייה ולכן לא יותר מכפית.
  7. אופים 9 דקות במצב טורבו או 15 דקות בתוכנית רגילה או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות - היזהרו לא לאפות יותר מדי. מצננים לחלוטין (העוגיות מתקשות בקירור).
  8. מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים חלב ותמצית וניל ומחממים עוד טיפה (לא להרתיח). מורידים מהאש ומוסיפים תיון של תה צ’אי. משרים חמש דקות, מוציאים את התיון וסוחטים אותו היטב.
  9. מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה, מערבבים היטב כל הזמן. לאט לאט מגיעים למרקם של ציפוי - הציפוי צריך להיות נוזלי ורך אבל לא מדי, הוא מתקשה על העוגייה רק כשהוא קר. שיטה לבדוק אם הציפוי במרקם טוב: כשמערבבים עם מזלג הוא משאיר חריצים אבל הם נעלמים מיד.
  10. טובלים כל עוגייה בציפוי (כשהיא הפוכה)  ונותנים לציפוי לטפטף לסיר עד שנשארת על העוגיה שכבה דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 137.2 קק״ל 2743.7 קק״ל
פחמימות 28.0 גרם 560.2 גרם
שומן 4.4 גרם 87.6 גרם
נתרן 108.6 מ״ג 2172.0 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 38.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 49.4 גרם
כולסטרול 12.3 מ״ג 246.0 מ״ג
סידן 11.6 מ״ג 231.9 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
אשלגן 86.1 מ״ג 1722.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 7.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody