
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
עוגיות
-
200 גרם חמאה
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כף גרידת תפוז
-
2 כפות מיץ תפוזים
-
2 כפות שקדים טחונים
-
1 ביצה M
-
1 צנצנת ריבת תות
קישוט
-
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים את החמאה בקערה ומחממים במשך דקה במיקרוגל. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- מוסיפים לקערת המיקסר את כל הרכיבים, מלבד הריבה, ומערבלים עד שנוצר בצק. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף קצת קמח.
- מחלקים את כדור הבצק ל-3 חלקים. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בצק דק. בעזרת קורצן בצורת פרח, קורצים עוגיות עם חור ובלי חור. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- מסדרים את העוגיות על התבנית ואופים עד שהעוגיות מזהיבות, כ-15-20 דקות.
- שמים את הריבה בשק זילוף, ומזלפים ריבה על העוגיות ללא החור. מעל כל עוגייה מרוחה בריבה מניחים עוגייה עם חור.
- בוזקים את אבקת הסוכר על העוגיות.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
292.9
קק״ל
5857.4
קק״ל
פחמימות
47.8
גרם
955.8
גרם
שומן
9.0
גרם
180.8
גרם
נתרן
220.3
מ״ג
4405.4
מ״ג
חלבון
2.4
גרם
47.5
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
9.9
גרם
שומן רווי
5.3
גרם
105.3
גרם
כולסטרול
36.3
מ״ג
725.4
מ״ג
סידן
15.4
מ״ג
307.0
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
8.6
מ״ג
אשלגן
55.5
מ״ג
1109.5
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
3.7
מ״ג
תגובות (0)