
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מפלס העוגיות בבית גואה. אנחנו עסוקים כל כך בהכנת עוגיות בימים האחרונים. פתחנו בפרויקט עוגיות ואנחנו נחושים למצות אותו עד תום. או לפחות עד תום החורף 🙂
מנסים, מתנסים, בודקים, טועמים, ובעיקר אופים בלי סוף. כיף גדול!
בין כל העוגיות שאפינו היו גם אלה, פשוט עוגיות שוקולד.
עסיסיות, נהדרות ומאוד שוקולדיות. מה צריך יותר מזה?
מצרכים
-
120 גרם שוקולד מריר
-
110 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
130גרם או 3/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
150 גרם קמח לבן
-
25גרם או 1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- ממיסים את השוקולד בקערית (אפשר במיקרו).
- מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את הביצה ותמצית וניל ומערבלים היטב.
- מנפים פנימה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לאיחוד. מקררים חצי שעה.
- יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה או משטח סיליקון רב שימושי במרווחים גדולים (העוגיות משתטחות באפיה).
- מכניסים לתנור ואופים 10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות (העוגיות עדיין רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתייצבות אחרי הקירור).
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
25
מנות
קלוריות
106.0
קק״ל
2648.8
קק״ל
פחמימות
17.0
גרם
425.7
גרם
שומן
5.3
גרם
132.3
גרם
נתרן
40.4
מ״ג
1009.5
מ״ג
חלבון
1.5
גרם
37.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.9
גרם
22.0
גרם
שומן רווי
3.1
גרם
77.5
גרם
כולסטרול
21.0
מ״ג
526.2
מ״ג
סידן
9.8
מ״ג
245.2
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
15.2
מ״ג
אשלגן
63.0
מ״ג
1574.8
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
7.5
מ״ג
תגובות (12)
האם אפשר ללא מיקסר?
אפשרי בלי מיקסר ועם הרבה סבלנות (: בהצלחה!
אפשר לאפות בתבנית שקעים
לא כדאי לאפות בתבנית שקעים משום שאז התערובת עבה יותר ואין דרך לדעת אם העוגיות נאפו במרכזן. מומלץ להניחן על סיליקון שטוח או תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זו מזו משום שהן מתרחבות באפייה. בתבנית שקעים אין להן מקום להתרחב… בהצלחה (:
וואו עוגיות אלוהיות מושלמות❤תודה על המתכון🌹