
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
תערובת שיבולת שועל
-
80 גרם שיבולת שועל עבהשלמה, או כוס אחת פחות שלוש כפות
-
2/3 כוס מים
בצק
-
240 מ"ל שמן קנולהכוס אחת, או שמן קוקוס
-
300 גרם סוכר לבןכוס וחצי
-
1 קורט מלח דק
-
350 גרם קמח לבןשתיים וחצי כוסות
-
2 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית קינמון טחוןלא חובה
-
200 גרם שוקולד צ’יפספרווה, או שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את תערובת שיבולת השועל: שמים את שיבולת השועל העבה והמים בקערת הבלנדר וטוחנים למחית. מסננים את עודפי המים אם יש.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את תערובת שיבולת השועל, השמן, הסוכר והמלח ומערבבים טוב.
- מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל הדקה, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים שוב למסה אחידה ודביקה. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים.
- יוצרים עוגיות בגודל רצוי, מסדרים במרווחים על גבי התבנית ואופים כ-25-20 דקות, עד להזהבה יפה.
יוצרים עוגיות ומסדרים במרווחים על גבי התבנית. צילום: אפיק גבאי - מגישים מיד, או שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס טבעוניות. צילום: אפיק גבאי
בשיתוף עם ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
30
מנות
קלוריות
209.6
קק״ל
6287.0
קק״ל
פחמימות
25.5
גרם
764.1
גרם
שומן
10.2
גרם
307.3
גרם
נתרן
28.4
מ״ג
851.2
מ״ג
חלבון
2.0
גרם
58.8
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
12.6
גרם
שומן רווי
1.7
גרם
50.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
6.1
מ״ג
182.1
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
17.6
מ״ג
אשלגן
76.8
מ״ג
2302.5
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
6.3
מ״ג
תגובות (9)
מה ניתן לעשות במידה וחסר שיבולת שועל אינסטנט? יש רק שיבולת שועל רגילה.
אפשר להשתמש בשיבולת שועל רגילה באותו האופן. בהצלחה!
מה ההבדל בין קוואקר לשיבולת שועל?
אין הבדל. קוואקר זו שיבולת שועל (:
מושלם ליד קפה או סתם נישנוש כייפי לפיקניק. תודה על מתכון נהדר