עוגיות שקדיות שמתאימות לט”ו בשבט

קרין גורן מכינה עוגיות שקדיות עדינות, חמאתיות וקריספיות שאפשר לעצב לפי הטעם האישי. מתנה נהדרת לט"ו בשבט
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר. ממיסים את החמאה.
  2. בקערה מערבבים לאיחוד את הסוכר והקמח. מוסיפים את החלבונים ותמצית הווניל ומערבבים במטרפה או בכף, לאיחוד. מוסיפים את החמאה והשקדים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  3. משטחים כפות של תערובת, במרווחים גדולים (כף לכל עוגייה). לעוגיות עגולות ואחידות בגודל נעזרים בטבעת פנקייקים או רינג קטן בקוטר 10 ס”מ, לסימון הגבולות.
  4. אופים 10-15 דקות, רק עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  5. לעוגיות ישרות, משאירים את העוגיות לצינון בתבנית, ואז משחררים בעזרת פלטה.
    לעוגיות מקומרות, משחררים את העוגיות החמות מיד כשהן יוצאות מהתנור ו”תולים” כל עוגייה על מערוך. משאירים להצטנן כך.
  6. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. אם העוגיות ספגו לחות והתרככו בכל זאת, אפשר לייבש מחדש בתנור (10 דקות ב-150 מעלות). העוגיות יתרככו בתנור ויתקשו מחדש שוב כשיתקררו.

הערות

  • אם מעצבים עוגיות מעוגלות, אופים ב"נגלות", תבנית אחרי תבנית, כדי שיהיה זמן לעצב את העוגיות לפני שהן מתקשות
  • אם העוגיות התחילו להתייצב מוקדם מדי, אפשר להחזיר לתנור לחימום קצרצר (בין 20-10 שניות לדקה), והעוגיות יתרככו שוב

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 24 מנות
קלוריות 47.3 קק״ל 1134.2 קק״ל
פחמימות 6.7 גרם 160.0 גרם
שומן 1.7 גרם 40.9 גרם
נתרן 35.0 מ״ג 839.7 מ״ג
חלבון 1.3 גרם 32.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 1.1 גרם 25.6 גרם
כולסטרול 4.5 מ״ג 107.5 מ״ג
סידן 1.5 מ״ג 36.5 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
אשלגן 19.7 מ״ג 473.0 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody