עוגת גבינה אפויה בציפוי תותים וקצפת

אי אפשר להתווכח עם קלאסיקה מנצחת. יהודית מורחיים מכינה לכם עוגת גבינה אפויה בציפוי תותים וקצפת. עוגה יפהפייה וטעימה שלא תוכלו להפסיק ליישר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

כשדודי, הבן שלי, אומר “אמא, תכיני את עוגת הילדות עם הג’לי האדום והתותים”, מה אתם חושבים שאני עושה? נענית לבקשה שלו, כי כשהילדים שלי מבקשים עוגה או מאכל מסויים אני מיד נכנסת לכוננות על.

קודם כל אני בודקת מה יש לי במזווה. אם חסר משהו אני נוסעת מיד לסופר וקונה את מה שחסר. הפעם הייתי צריכה לקנות רק תותים טריים.

בשבת בבוקר לפני שכולם מגיעים אני נכנסת למטבח ומוודאה שכל מה שתכננתי להגיש כבר מוכן: הסלטים, התבשילים וכמובן העוגות.

דודי בני בכורי הוא מחובבי המתוקים, כשהוא נכנס אלי הביתה, דבר ראשון ניגש למקרר ופותח לבדוק מה התחדש כאן.

האמת היא שאני אוהבת להכין לו מה שהוא מבקש, כאשר הם לא מגיעים אלינו אני נוסעת אליהם לקרית מוצקין עם כל האוכל.

השבת עוגת הגבינה עברה שידרוג, בדרך כלל היא צחורה עם נגיעות של ציפוי שמנת, הפעם החלטתי לקלוע לטעם של דודי.

ציפיתי את העוגה בשכבת ג’לי עם תותים טריים ומעל זילופי קצפת. האמת היא שגם אני מאוד אוהבת את השילוב הזה.

_____________________________________

אני יהודית מ״קסם של עוגה״, אמא וסבתוש במשרה מלאה. האפייה היא האהבה הראשונה שלי עוד מגיל צעיר. בימי שישי לאחר הלימודים הייתי נכנסת למטבח ואופה לאמא שלי ולאחיי הקטנים, עוגות שמרים שושנים או עוגות קרם שכל שבוע הייתה מחליפה צבע וגם צורה.

אמא שלי הייתה גאה בי ותמיד כשהגיעו אורחים ביקשה שאגיש לשולחן את העוגות הטעימות שלי. אני כאן כדי להעשיר וללמד אתכם, צעד אחרי צעד להכין עוגה לשבת, כזו שתסחט קריאות התפעלות.

מצרכים

תחתית

עוגה

ציפוי שמנת חמוצה

קצפת

ציפוי תותים

אופן הכנה

  1. משמנים תבנית אפייה, מחממים תנור ל - 170 מעלות.
  2. מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. (אפשר להכניס את הביסקוויטים לשקית ניילון עבה ולרסק עם פטיש שניצלים או מערוך).
  3. ממיסים במיקרוגל את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים היטב.
  4. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומשטחים באופן שווה. מהדקים עם כף או עם תחתית של כוס. מעבירים את התבנית למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.
  5. מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה בינונית את הגבינות ואת השמנת החמוצה. מוסיפים חצי כוס סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
  6. לקערת המיקסר שוברים את הביצים. מוסיפים רבע כוס סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית, כ - 5-7 דקות.
  7. מוסיפים את קציפת הביצים לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מנפים את הקמח והקורנפלור אל תערובת הגבינות ומקפלים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.

    עוגת גבינה ותותים. צילום: יהודית מורחיים
    עוגת גבינה ותותים. צילום: יהודית מורחיים

  9. מוציאים את התבנית עם תחתית הפירורים מהמקפיא, מוזגים לתבנית את תערובת הגבינות בעדינות ואופים בתנור כ-40 דקות או עד שהעוגה משחימה מעט בצדדים. כדאי לשים בתחתית התנור תבנית אינגליש קייק קטנה, או קערה עמידה לחום עם מים חמים, על מנת שהעוגה תאפה בסביבה לחה, (לא חובה). מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה מעט. לא מכבים את התנור.
  10. מכינים את הציפוי: בקערה בינונית שמים שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל. טורפים היטב לתערובת אחידה. מורחים את הציפוי בעדינות על העוגה, מכניסים לתנור ל-5 דקות ומוציאים. מצננים את העוגה לחלוטין.
  11. מכינים את הקצפת: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  12. מורחים רבע מהקצפת על העוגה. את היתרה מכניסים לשק זילוף עם צנטר פרח או כוכב.
  13. מכינים את שכבת התותים:  מכינים את הג’לי לפי ההוראות על גבי האריזה. חותכים את התותים לעיגולים או לרצועות ומוסיפים לתערובת הג’לי. משאירים כמה תותים שלמים לקישוט.

    עוגת גבינה ותותים. צילום: יהודית מורחיים
    עוגת גבינה ותותים. צילום: יהודית מורחיים

  14. לאחר שהג’לי התקרר מעט אבל לא לגמרי, מוזגים אותו על העוגה, מעבירים למקרר להתייצבות.
  15. מקשטים את העוגה המוכנה עם יתרת הקצפת. חותכים את התותים שנותרו ומקשטים מסביב.

לבלוג של יהודית מורחיים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5337.7 קק״ל 5337.7 קק״ל
פחמימות 403.5 גרם 403.5 גרם
שומן 371.2 גרם 371.2 גרם
נתרן 11963.2 מ״ג 11963.2 מ״ג
חלבון 102.8 גרם 102.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 1.1 גרם
שומן רווי 221.3 גרם 221.3 גרם
כולסטרול 1992.3 מ״ג 1992.3 מ״ג
סידן 2040.6 מ״ג 2040.6 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 16833.6 מ״ג 16833.6 מ״ג
אבץ 20.1 מ״ג 20.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody