
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1 גביע גבינת שמנת 30%
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
75 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1 כף קורנפלור
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף גרידת לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של של 150 מעלות.
- מרפדים תבנית עגולה אטומה לנוזלים בנייר אפייה.
- ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים חלב, שמנת חמוצה וגבינת שמנת. בוחשים עד לקבלת בלילה אחידה. מסירים מאש ומוסיפים תמצית וניל וגרדת לימון.
- מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים עם בלילת הגבינות המצוננת (ודאו שהבלילה אכן קרה כדי שהחלמונים לא יתבשלו).
- מקפלים פנימה את קצף החלבונים בעדינות עד להטמעה מלאה ויוצקים את התערובת לתבנית האפייה. מיישרים את פני התערובת בכף או במרית.
- מניחים על רשת התנור החם תבנית גדולה ולתוכה מכניסים את תבנית העוגה. ממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד לחצי גובה תבנית העוגה (מומלץ לעשות זאת כאשר התבניות מונחות על רשת התנור ולא לשנע את התבניות מלאות המים ממקום למקום).
- אופים במשך 50 דקות ולאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הסגור ל-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.

תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2933.9
קק״ל
2933.9
קק״ל
פחמימות
227.5
גרם
227.5
גרם
שומן
195.2
גרם
195.2
גרם
נתרן
1283.8
מ״ג
1283.8
מ״ג
חלבון
73.6
גרם
73.6
גרם
סיבים תזונתיים
2.4
גרם
2.4
גרם
שומן רווי
109.2
גרם
109.2
גרם
כולסטרול
1771.4
מ״ג
1771.4
מ״ג
סידן
517.8
מ״ג
517.8
מ״ג
ברזל
5.4
מ״ג
5.4
מ״ג
אשלגן
5182.1
מ״ג
5182.1
מ״ג
אבץ
9.4
מ״ג
9.4
מ״ג
תגובות (18)
לא הצליח לי 😔
אוי…. מה התפקשש? אולי נוכל לעזור?
איך משחררים אותה מהנייר אפייה?
היי, אחרי שהעוגה מתקררת ומתייצבת אפשר למשוך בזהירות את נייר האפייה. בהצלחה!
שלום, שתי שאלות: 1. תכנית התנור היא על אפייה מלמעלה ומלטה ללא טורבו? 2. התבנית בה צריך למלא מים יכולה להיות תבנית חד פעמית (בתבנית התנור, לא ניתן למלא חצי מגובה התבנית העגולה)?
היי, את העוגה לא אופים בתוכנית טורבו אלא על חום עליון ותחתון. וכן, אפשר למלא תבנית חד פעמית במים ולהניח בה את תבנית העוגה. בהצלחה רבה (:
מכינה עוד כמה ימים העדכן איך יצא. אני חושבת שיצא פצצה וגם התמונה נראת ואוווו
איזה כיף! בהצלחה!
וואו נראה פצצה
מה גודל התבנית ?
תבנית קוטר 26 ס”מ.