עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

אם אתם אוהבים עוגות גזר - העוגה הזו היא בשבילכם. היא רכה ואוורירית, לא מתוקה מדי, מתובלת וריחנית, פינוק אמיתי. כדי להשיג את האווריריות הנפלאה תצטרכו ללכלך עוד קערה ולהפעיל את המיקסר, אך המאמץ משתלם. הכינו אותה כשאתם מזמינים אורחים כדי שלא תגלו שאכלתם את כולה בעצמכם…

מצרכים

אופן הכנה

  1. מגררים דק את הגזרים על פומפייה. קוצצים את אגוזי הפקאן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
  4. שמים בקערת מיקסר נקייה מאוד עם וו בלון 2 חלבונים ומתחילים להקציף. כשהקצף הופך לבנבן, מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-2 דקות לקצף יציב.
  5. מעבירים את הקצף לקערה בצד, ובלי לנקות את הקערה והמטרפה שמים בה את השמן, הדבש והסוכר. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שלושת החלמונים והחלבון שנשארו. מערבבים עד שהתערובת אחידה ובהירה.
  6. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בתנועות קיפול וערבוב עדינות. כשרוב הקמח נטמע, מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים את קצף הביצים בשלושה חלקים ובתנועות קיפול כדי לשמור על תערובת אוורירית.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומצפים בשקדים הפרוסים בצפיפות.
  8. אופים כ-35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מגישים בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 473.5 קק״ל 3788.3 קק״ל
פחמימות 50.3 גרם 402.2 גרם
שומן 27.4 גרם 219.3 גרם
נתרן 309.2 מ״ג 2473.5 מ״ג
חלבון 6.7 גרם 53.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.8 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 26.0 גרם
כולסטרול 77.3 מ״ג 618.5 מ״ג
סידן 46.9 מ״ג 375.4 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 6.9 מ״ג
אשלגן 268.6 מ״ג 2148.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    יעל גוטליב

    יצא מדהים

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody