רקע הנמל מעודכן

עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
20 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    522
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 521.9 קק״ל 4175.3 קק״ל
    פחמימות 52.2 גרם 417.9 גרם
    שומן 33.6 גרם 269.2 גרם
    נתרן 147.0 מ״ג 1176.0 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 49.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.9 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 38.2 גרם
    כולסטרול 77.8 מ״ג 622.6 מ״ג
    סידן 44.7 מ״ג 357.3 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 218.7 מ״ג 1749.4 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    522
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 521.9 קק״ל 4175.3 קק״ל
    פחמימות 52.2 גרם 417.9 גרם
    שומן 33.6 גרם 269.2 גרם
    נתרן 147.0 מ״ג 1176.0 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 49.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.9 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 38.2 גרם
    כולסטרול 77.8 מ״ג 622.6 מ״ג
    סידן 44.7 מ״ג 357.3 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 218.7 מ״ג 1749.4 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור

אם אתם אוהבים עוגות גזר – העוגה הזו היא בשבילכם. היא רכה ואוורירית, לא מתוקה מדי, מתובלת וריחנית, פינוק אמיתי. כדי להשיג את האווריריות הנפלאה תצטרכו ללכלך עוד קערה ולהפעיל את המיקסר, אך המאמץ משתלם. הכינו אותה כשאתם מזמינים אורחים כדי שלא תגלו שאכלתם את כולה בעצמכם…

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
אפרת ליכטנשטט
X

20 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מגררים דק את הגזרים על פומפייה. קוצצים את אגוזי הפקאן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
  4. שמים בקערת מיקסר נקייה מאוד עם וו בלון 2 חלבונים ומתחילים להקציף. כשהקצף הופך לבנבן, מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-2 דקות לקצף יציב.
  5. מעבירים את הקצף לקערה בצד, ובלי לנקות את הקערה והמטרפה שמים בה את שמן הזית, הדבש והסוכר. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שלושת החלמונים והחלבון שנשארו. מערבבים עד שהתערובת אחידה ובהירה.
  6. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בתנועות קיפול וערבוב עדינות. כשרוב הקמח נטמע, מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים את קצף הביצים בשלושה חלקים ובתנועות קיפול בעזרת לקקן כדי לשמור על תערובת אוורירית.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה מותאם לתבנית אינגליש ומצפים בשקדים הפרוסים בצפיפות.
  8. אופים כ-35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מגישים בטמפרטורת החדר.
  9. שומרים את העוגה בקופסה סגורה, לשמירת הטריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    יעל גוטליב

    יצא מדהים

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Lizzy Shaanan

    הי, הכנתי את העוגה. יצאה טעימה מאד, אבל די רטובה. האם ככה זה אמור להיות? ואם לא, איך לשפר אותה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      אולי היא צריכה זמן אפייה ארוך יותר ליזי. עד שיוצא קיסם יבש ממרכז העוגה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות