עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד
מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
מכירים את עוגות הגזר האלה שהן רכות, ריחניות, כאלה שאי אפשר להפסיק ליישר? אפרת ליכטנשטט אופה עוגת גזר שעונה על כל הקריטריונים האלה ויותר
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 521.9 קק״ל 4175.3 קק״לפחמימות 52.2 גרם 417.9 גרםשומן 33.6 גרם 269.2 גרםנתרן 147.0 מ״ג 1176.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 49.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.9 גרםשומן רווי 4.8 גרם 38.2 גרםכולסטרול 77.8 מ״ג 622.6 מ״גסידן 44.7 מ״ג 357.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 218.7 מ״ג 1749.4 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות522
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 521.9 קק״ל 4175.3 קק״לפחמימות 52.2 גרם 417.9 גרםשומן 33.6 גרם 269.2 גרםנתרן 147.0 מ״ג 1176.0 מ״גחלבון 6.1 גרם 49.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.9 גרםשומן רווי 4.8 גרם 38.2 גרםכולסטרול 77.8 מ״ג 622.6 מ״גסידן 44.7 מ״ג 357.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.3 מ״גאשלגן 218.7 מ״ג 1749.4 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
אם אתם אוהבים עוגות גזר – העוגה הזו היא בשבילכם. היא רכה ואוורירית, לא מתוקה מדי, מתובלת וריחנית, פינוק אמיתי. כדי להשיג את האווריריות הנפלאה תצטרכו ללכלך עוד קערה ולהפעיל את המיקסר, אך המאמץ משתלם. הכינו אותה כשאתם מזמינים אורחים כדי שלא תגלו שאכלתם את כולה בעצמכם…
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 522 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
1 1/4 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 חלבונים L
-
3 חלמונים L
-
2 כפות סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן זית
-
1/2 כוס דבש
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3 גזרים בינוניים
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מגררים דק את הגזרים על פומפייה. קוצצים את אגוזי הפקאן.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
- שמים בקערת מיקסר נקייה מאוד עם וו בלון 2 חלבונים ומתחילים להקציף. כשהקצף הופך לבנבן, מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-2 דקות לקצף יציב.
- מעבירים את הקצף לקערה בצד, ובלי לנקות את הקערה והמטרפה שמים בה את שמן הזית, הדבש והסוכר. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שלושת החלמונים והחלבון שנשארו. מערבבים עד שהתערובת אחידה ובהירה.
- מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בתנועות קיפול וערבוב עדינות. כשרוב הקמח נטמע, מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים את קצף הביצים בשלושה חלקים ובתנועות קיפול בעזרת לקקן כדי לשמור על תערובת אוורירית.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה ומצפים בשקדים הפרוסים בצפיפות.
- אופים כ-35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מגישים בטמפרטורת החדר.
- שומרים את העוגה בקופסה סגורה, לשמירת הטריות.
אופן הכנה
- מגררים דק את הגזרים על פומפייה. קוצצים את אגוזי הפקאן.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
- שמים בקערת מיקסר נקייה מאוד עם וו בלון 2 חלבונים ומתחילים להקציף. כשהקצף הופך לבנבן, מוסיפים 2 כפות סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-2 דקות לקצף יציב.
- מעבירים את הקצף לקערה בצד, ובלי לנקות את הקערה והמטרפה שמים בה את שמן הזית, הדבש והסוכר. מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים את שלושת החלמונים והחלבון שנשארו. מערבבים עד שהתערובת אחידה ובהירה.
- מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בתנועות קיפול וערבוב עדינות. כשרוב הקמח נטמע, מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים את קצף הביצים בשלושה חלקים ובתנועות קיפול בעזרת לקקן כדי לשמור על תערובת אוורירית.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה ומצפים בשקדים הפרוסים בצפיפות.
- אופים כ-35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מגישים בטמפרטורת החדר.
- שומרים את העוגה בקופסה סגורה, לשמירת הטריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
הי, הכנתי את העוגה. יצאה טעימה מאד, אבל די רטובה. האם ככה זה אמור להיות? ואם לא, איך לשפר אותה ?
אולי היא צריכה זמן אפייה ארוך יותר ליזי. עד שיוצא קיסם יבש ממרכז העוגה.
יצא מהממממםםםם
עןגה מדהימה בטעמה קלה להכנה