עוגת טורט עם ג’לי תפוחים וקצפת
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2813.9 קק״ל 2813.9 קק״לפחמימות 260.7 גרם 260.7 גרםשומן 165.5 גרם 165.5 גרםנתרן 3384.6 מ״ג 3384.6 מ״גחלבון 64.6 גרם 64.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 70.8 גרם 70.8 גרםכולסטרול 1479.3 מ״ג 1479.3 מ״גסידן 220.3 מ״ג 220.3 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 613.4 מ״ג 613.4 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות2814
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2813.9 קק״ל 2813.9 קק״לפחמימות 260.7 גרם 260.7 גרםשומן 165.5 גרם 165.5 גרםנתרן 3384.6 מ״ג 3384.6 מ״גחלבון 64.6 גרם 64.6 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 70.8 גרם 70.8 גרםכולסטרול 1479.3 מ״ג 1479.3 מ״גסידן 220.3 מ״ג 220.3 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 613.4 מ״ג 613.4 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 4.5 מ״גסגור
טובה האלופה, אשתו של בן דודי רוני, היא שנתנה לי את המתכון ומאז הכול היסטוריה.
כשטובה הייתה מזמינה אותנו אליה הביתה הייתי מאושרת, ידעתי שהיא תכין עוגה כמו השם שלה ♥ עוגה טובה וטעימה.
בצעירותי קיבלתי ממנה שלל של מתכונים טובים וטעימים, את כולם טעמתי בביתה ולאחר מכן הכנתי ויישמתי במטבחי.
עוגת הטורט מאוד קלה להכנה, אין צורך להפריד ביצים! דרך אגב, הבסיס נהדר לעוד המון מתכונים עם קרמים שונים.
את הג’לי לימון תמצאו בסופרים ליד הקטגוריה של האינסטנט פודינג, אם לא תמצאו, אתם יכולים להשתמש בג’לי משמש או אננס.
את רסק התפוחים אפשר למצוא בקופסה גדולה או ב 4 גביעים קטנים.
המילוי הזה של הג’לי לימון מעורבב עם רסק התפוחים ילווה אתכם עוד שנים רבות, אתם תודו לי על המתכון.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 2814 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ג'לי תפוחים
-
1 קופסה אבקה להכנת ג’ליבטעם משמש או לימון
-
1 קופסה רסק תפוחים
קצפת
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפיות אבקת סוכר
-
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות באמצעות מרית.
- מוסיפים את השמן בזילוף איטי ומקפלים.
- משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ומקמחים מעט את הדפנות. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור החם 35 דקות עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים היטב.
- מחלצים את הטורט מהתבנית וחוצים במרכז לרוחב לשתי פרוסות טורט דקות. מחזירים את החלק התחתון של העוגה לתבנית.
- מכינים את הג’לי: בקערה שמים מחצית מאבקת הג’לי. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.
- מוסיפים מחצית מכמות רסק התפוחים ומערבבים. שופכים את התערובת על העוגה שבתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
- בינתיים, מכינים את הג’לי מהמחצית שנותרה בדיוק כמו בסעיף 7.
- מניחים מעל הג’לי שהתקרר את המחצית השנייה של העוגה ומעליה שופכים המחצית השנייה של הג’לי. מעבירים לקירור במקרר לשעתיים לפחות.
- לפני ההגשה מכינים קצפת: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים קישוטים על העוגה. אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים.
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ומלח עד אשר הקציפה תופחת יפה ומתבהרת.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות באמצעות מרית.
- מוסיפים את השמן בזילוף איטי ומקפלים.
- משמנים תבנית, מרפדים בנייר אפייה ומקמחים מעט את הדפנות. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור החם 35 דקות עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים היטב.
- מחלצים את הטורט מהתבנית וחוצים במרכז לרוחב לשתי פרוסות טורט דקות. מחזירים את החלק התחתון של העוגה לתבנית.
- מכינים את הג’לי: בקערה שמים מחצית מאבקת הג’לי. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים.
- מוסיפים מחצית מכמות רסק התפוחים ומערבבים. שופכים את התערובת על העוגה שבתבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
- בינתיים, מכינים את הג’לי מהמחצית שנותרה בדיוק כמו בסעיף 7.
- מניחים מעל הג’לי שהתקרר את המחצית השנייה של העוגה ומעליה שופכים המחצית השנייה של הג’לי. מעבירים לקירור במקרר לשעתיים לפחות.
- לפני ההגשה מכינים קצפת: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים קישוטים על העוגה. אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר או אפשר גם קרות מהמקרר?
היי, אפשר גם עם ביצים קרות מהמקרר. בהצלחה(:
כמה גרם רסק תפוחים בסהכ?
450-500 גרם רסק תפוחים (או קופסת שימורים/צנצנת גדולה או 4 גביעים קטנים). בהצלחה!